ایران ریبیت » مقالات » بروکر فارکس چیست و چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

بروکر فارکس چیست و چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

بروکر فارکس چیست و چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟
4.8/5 – (6 امتیاز)
4.8/5 – (6 امتیاز)

بروکر فارکس یا کارگزاری فارکس، شرکتی است که شما را به بازار فارکس برای انجام معاملات متصل می‌کند. مانند کارگزاری‌های بورس که از طریق آن‌ها می‌توانید در ایران سهام بخرید، بروکرها نیز رابط بین کاربران و بازار هستند و شرایطی را فراهم می‌کنند که معامله‌گران و سرمایه‌گذاران بتوانند از طریق آن‌ها به معاملات نمادها بپردازند. ما در این مقاله به صورت کامل بروکر فارکس، انواع و ویژگی‌های بروکر خوب را شرح خواهیم داد، با ما همراه شوید.

فهرست مطالب

بروکر فارکس چیست؟

بروکر فارکس در واقع پلی ارتباطی برای اتصال به بازار و انجام معامله خرید و فروش است. در حقیقت فارکس یک بازار بین‌المللی است که در آن ارزهای جهان به صورت جفت در نمادهای معاملاتی مشخص ارائه می‌شوند تا خریداران و فروشندگان بتوانند معاملات خود را روی آنها انجام دهند. خریداران و فروشندگان برای اتصال به یکدیگر، نیازمند یک بستر هستند که این بستر به صورت آنلاین و غیرمتمرکز ایجاد شده است. حالا برای اینکه مشتریان بتوانند به این بستر برای معامله دسترسی پیدا کنند باید از طریق یک بروکر این کار را انجام دهند.

کاربرد و نقش بروکر چیست؟

همان‌طور که گفتیم نقش و کاربرد اصلی بروکرها، فراهم کردن شرایطی است که خریدار و فروشنده به هم متصل شوند. البته کاربرد بروکر به این موضوع ختم نمی‌شود. بروکرها همچنین تسهیل‌کننده در خرید و فروش هستند و نقدینگی کافی را برای اجرا شدن معاملات در بازار فراهم می‌کنند. فرض کنید زمانی که می‌خواهید یک نماد را بفروشید، خریداری برای شما در آن قیمت وجود نداشته باشد، پس این بروکرها هستند که نقدینگی را در بازار فراهم می‌کنند.

کاربرد و نقش بروکر چیست؟
نقش بروکرها به عنوان واسطه‌ای مهم در ایجاد و اداره بازارهای مالی و سهولت در فعالیت‌های مالی مشخص می شود.

یعنی بروکر، بجای فروشنده ممکن است خرید را از شما انجام دهد یا برعکس زمانی که شما نیاز به خرید دارید، به شما نماد را بفروشند. به این کار (Liquidity provider) گفته می‌شود. بروکرها وظایف مختلف دیگری هم دارند. مثلا در اختیار قرار دادن پلتفرم‌های معاملاتی، فراهم کردن نمادهای معاملاتی، ایجاد حساب‌ها، بونوس، ریبیت، کش بک و غیره.

توجه داشته باشید که تعداد زیادی از معامله‌گران بازار فارکس به دلیل بی‌توجهی به هزینه‌های معاملات خود، متحمل ضرر می‌شوند. اگرچه به راحتی قابل پیشگیری و حتی روشی برای درآمدزایی است. برای اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید.

ویژگی‌های یک بروکر فارکس

بروکر نقش مهمی در معاملات شما ایفا می‌کند. یک بروکر بد می‌تواند ضررهای جبران‌ناپذیری به شما بزند، چون برخی از بروکرها مجوزهای لازم یا قدرت مالی مناسب را ندارند، همچنین بروکرهایی هستند که به شدت بازار را دستکاری می‌کنند و با ایجاد سایه‌های فیک، پیش‌بینی کاربران را دچار اختلال می‌کنند. حالا که متوجه شدید انتخاب بروکر مناسب تا چه حد مهم است، 5 ویژگی مهم را برای شما شرح خواهیم داد که باید هنگام ثبت نام در بروکر مد نظر داشته باشید.

5 مورد از مهم ترین ویژگی های بروکر فارکس عبارتند از:

  1. داشتن مجوزها و رگوله لازم؛
  2. ارائه حساب دمو بدون محدودیت؛
  3. حساب‌های متنوع؛
  4. خدمات کافی و پشتیبانی به مشتریان؛
  5. سهولت واریز و برداشت در بروکر.

در ادامه هریک از این ویژگی هارا بطور کامل بررسی می کنیم:

داشتن مجوزها و رگوله لازم

یک کارگزار خوب فارکس، شرکتی است که از کلیه مقررات صدور مجوز و فارکس پیروی می‌کند. کارگزاران غیرقانونی فاقد نظارت هستند بنابراین در صورت بروز مشکل شما نمی‌توانید پیگیری لازم را داشته باشید. متاسفانه به دلیل تحریم‌های بین‌المللی بسیاری از بروکرهای فارکسی که به ایرانیان خدمات می‌دهند، فاقد مجوز لازم هستند. پس باید در این زمینه دقت کافی را داشته باشید.

ارائه حساب دمو بدون محدودیت

یکی دیگر از ویژگی‌های عالی یک کارگزار خوب فارکس این است که حساب دمو به شما ارائه دهد. ارائه یک حساب آزمایشی یا دمو، به مشتریان این امکان را می‌دهد که ضمن تست حساب‌های بروکر، بتوانند استراتژی خود را بدون محدودیت و ریسک در بازار امتحان کنند.

حساب‌های متنوع

از آنجایی که هر مشتری یک استراتژی خاص دارد، ویژگی یک کارگزاری خوب فارکس این است که به شما این امکان را می‌دهد تا بهترین نوع حساب را برای نیازهای خود انتخاب کنید. بروکر شما باید شرایطی را فراهم کند تا دسترسی انواع مختلف حساب‌های معاملاتی فراهم شود. برای مثال ارائه حساب‌های ECN با سرعت بالا و هزینه‌های معاملاتی پایین جزء مهم‌ترین نیازهای کاربرانی است که معاملات سریع (اسکلپ) انجام می‌دهند، یا حساب Swap Free برای معاملات لانگ و بلند مدت ضروری است. پس بروکری را انتخاب کنید که حساب‌های معاملاتی متنوعی داشته باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله انواع حساب های معاملاتی در فارکس را مطالعه کنید.

خدمات کافی و پشتیبانی به مشتریان

داشتن پشتیبانی خوب به چند دلیل برای یک کارگزار فارکس، مزیت محسوب می‌شود. از آنجایی که ممکن است، یک تریدر فارکس، 24 ساعت شبانه‌روز در فارکس معامله کند، دسترسی به پشتیبانی 24 ساعته برای او بسیار مهم است. همچنین برای یک معامله‌گر جدید یا کسی که یک کارگزار جدید را آزمایش می‌کند، دسترسی به خدمات مشتری در هر زمان امتیاز بزرگی می‌باشد. این خدمات باید به وسیله تکنسین‌های واقعی و با سرعت بالا ارائه می‌شود.

سهولت واریز و برداشت در بروکر

یکی دیگر از ویژگی‌های ضروری که برای معامله‌گران ایرانی بسیار مهم است. کیفیت، سهولت و امکان واریز و برداشت وجه آسان به‌خصوص با توجه به شرایط ایران است. اینکه پول شما در یک حساب از در بروکر است، به این معنی که شما باید بتوانید در هر زمانی بدون هیچ مشکلی به آن دسترسی داشته باشید. بیشتر ایرانیان ترجیح می‌دهند که با کارگزاری‌هایی کار کنند که امکان واریز و برداشت ریالی یا از طریق ارزهای دیجیتال را داشته باشد.

بروکر شرکتی قانونی است که با تسهیلاتی که در اختیار معامله گران قرار می‌دهد، امکان اتصال به بازار را برای آنها فراهم می‌کند. کاربران برای اتصال به بازار فارکس حتما باید در یک بروکر ثبت نام کنند.

تفاوت بروکر با صرافی در چیست؟

صرافی و بروکر دو سیستم کاملا متفاوت هستند. صرافی به شرکتی گفته می‌شود که پول شما را چنج می‌کند و می‌تواند درگاهی برای برای واریز و برداشت از بروکر‌ها باشد. مثلا صرافی تاپچنج یکی از مهم‌ترین صرافی‌های همکار با بروکرهای فارکس است که کمک می‌کند کاربران از طریق آن به صورت غیرمستقیم ولی ریالی واریز و برداشت از بروکرها را انجام دهید. اما بروکرها همان‌طور که گفتیم شرکت‌هایی هستند که ارتباط کاربران با بازار فارکس را فراهم می‌کنند. جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره تفاوت بین بروکر و صرافی مقاله تفاوت بین بروکر و صرافی در چیست؟ را مطالعه کنید.

انواع بروکرهای فارکس

انواع مختلفی از بروکرهای فارکس وجود دارد که هرکدام مدل معاملاتی خود را دارند. ما در ادامه به صورت کامل انواع بروکرهای فارکس را معرفی خواهیم کرد.برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد بروکرها مقاله انواع بروکر ها در فارکس کدامند را مطالعه کنید.

انواع بروکرهای فارکس بر اساس مارکت میکرها عبارتند از:

  • مارکت میکر به عنوان کارگزاران میز معاملات (DD) شناخته می‌شوند.
  • بروکرهای دسترسی مستقیم به بازار (DMA) که به آنها کارگزاران غیر معاملاتی (NDD) یا کارگزاران مستقیم پردازش (STP) نیز گفته می‌شود.
  • کارگزاران ECN (شبکه ارتباطات الکترونیکی مستقیم).

برای آشنایی بیشتر، هرکدام را به صورت کامل در ادامه شرح خواهیم داد:

مارکت میکر چیست؟

اکثر معامله‌گران خرد در بازار فارکس با بروکرهایی کار می‌کنند که به عنوان کارگزاران میز معامله یا مارکت میکر شناخته می‌شوند. این نوع از کارگزاران بازارساز نیز نامیده می‌شوند، زیرا آنها “بازار” را برای معامله‌گران خرده‌فروش ایجاد می‌کنند. معاملات فارکس در بازار بین‌بانکی نیاز به نقدینگی زیادی دارد و معامله‌گران خرده‌فروشی به بودجه‌ای که چنین نقدینگی را ایجاد می‌کند، دسترسی ندارند، بنابراین مارکت میکرها فرایند معاملات آنها را انجام می‌دهند.

مارکت میکر چیست؟
دقت کنید از موارد مهمی که در مورد مارکت میکینگ وجود دارد، بازارسازها یا مارکت میکرها هستند.

مارکت میکرها پلی بین بازار بین بانکی و معامله‌گران خرده فروشی فارکس تشکیل می‌دهند. آن‌ها این کار را با خرید موقعیت‌های بزرگ از شرکت انجام می‌دهند و آنها را به مشتریان خود در اندازه‌های کوچک می‌فروشند.

بنابراین، کارگزاری یک بازار جدید به غیر از بازار “مادر” ایجاد می‌کند که می‌تواند با موقعیت نقدینگی معامله‌گر متناسب باشد. فرآیندی که توضیح داده شد، همه در بخش میز معامله کارگزار انجام می‌شود. به همین دلیل است که این دسته از کارگزاران به عنوان کارگزاران میز معامله (DD) شناخته می‌شوند، البته مارکت میکرها به دلیل دستکاری بازار و همچنین دستکاری زیاد در اسپردها می‌توانند خطرناک باشند، پس اگر هم می‌خواهید از یک بروکر مارکت میکر استفاده کنید، باید حتماً دقت کنید که بروکر معتبری باشد.

بروکر STP چیست؟

شرکت‌های کارگزاری پردازش مستقیم (STP) به عنوان کارگزاران دسترسی مستقیم به بازار (DMA) نیز شناخته می‌شوند. این کارگزاران به معامله‌گران خود دسترسی مستقیم به بازار فارکس را می‌دهند، جایی که قیمت‌گذاری و اجرا توسط بانک‌های بزرگ که به عنوان تامین‌کننده نقدینگی عمل می‌کنند، انجام می‌شود. در بروکر‌های STP قیمت‌ها واقعی است ولی عموماً ممکن است که حجم درخواستی برای ایجاد حساب کاربری در چنین حساب‌هایی بیشتر باشد یا شما هنگام معاملات با اسپردهای بیشتر مواجه شوید، زیرا نقدینگی شما دیگر از طریق مارکت میکر تأمین نمی‌شود.

بروکر ECN چیست؟

کارگزاران شبکه ارتباطات الکترونیکی (ECN) نیز سفارشات مشتریان خود را به بازار بین بانکی منتقل می‌کنند، اما لزوما آنها را به تامین‌کنندگان نقدینگی هدایت نمی‌کنند. آن‌ها گاهی اوقات، سفارشات را به سایر بازیگران در بازار بین فارکس ارسال می‌کنند که می‌توانند از این پیشنهادات استفاده نمایند، مانند کارگزاران اصلی. همه کارگزاران ECN کارگزار STP (پردازش مستقیم) هستند، اما همه کارگزاران STP بروکر ECN نیستند. تجارت بر روی پلتفرم‌های ECN یا STP نیاز به سرمایه زیادی دارد، چون این کارگزاران تمایل دارند قیمت‌ها را از چندین منبع با اسپردهای متغیر ارائه کنند. عموما تریدرها، بروکر ECN را به دلیل ارتباط مستقیم، پرسرعت‌ترین نوع بروکر می‌دانند که با کمترین تاخیر ممکن معاملات را برای آنها انجام می‌دهد.

بروکر شرکتی قانونی است که با تسهیلاتی که در اختیار معامله گران قرار می‌دهد، امکان اتصال به بازار را برای آنها فراهم می‌کند. کاربران برای اتصال به بازار فارکس حتما باید در یک بروکر ثبت نام کنند.

امکان فعالیت در فارکس بدون بروکر ممکن است؟

خیر! به طور کلی برای ارتباط به بازار شما نیاز به یک کارگزاری دارید تا ارتباط قانونی را برای شما فراهم کند. کارگزاری پلتفرم و حساب معاملاتی را در اختیار شما قرار می‌دهد که مهم‌ترین ابزار برای معامله کردن است. البته اگر فقط بخواهید به صورت دمو یا مجازی به بازار متصل شوید و فقط به صورت تستی ‌ترید کنید، می‌توانید بدون ثبت نام در کارگزاری‌ها، با استفاده از پلتفرم‌هایی مانند متاتریدر و تریدینگ ویو این کار را انجام دهید. اما برای اتصال به خود بازار و انجام معاملاتی واقعی، حتما نیازمند بروکر هستید.

درآمد بروکر فارکس از کجاست؟

همان‌طور که می‌دانید بروکرهای فارکس خدمات خود را کاملا رایگان به کاربران عرضه می‌کنند، بنابراین ممکن است این سوال برای شما ایجاد شود که درآمد کارگزاری‌ها بابت خدماتی که به شما می‌دهند از کجاست؟ به صورت استاندارد بروکرها باید از کمیسیون و اسپردی که شما بابت هر معامله پرداخت می‌کنید درآمد داشته باشند. اگر دقت کنید شما در بازار دو قیمت را می‌بینید که بین آنها یک فاصله چند پیپی وجود دارد. در واقع، بروکر در قیمت اول نماد را خریده و در قیمت دوم با چند پیپ اختلاف آن را به شما می‌فروشد، همین چند پیپ اختلاف، بخشی از درآمد بروکر محسوب می‌شود. همچنین برخی از حساب‌های بروکرها علاوه بر اسپرد، کمیسیون نیز دارند. همین کمیسیون که بابت هر لات معامله از شما دریافت می‌شود نیز، بخشی از هزینه شما و درآمد کارگزاری محسوب می‌شود.

بروکرهای فارکس به ایرانیان خدمات می‌دهند؟

حقیقت این است که بروکرهای حرفه‌ای و مطرح جهان به دلیل وجود تحریم‌های بین‌المللی امکان ارائه خدمات به کاربران ایرانی را ندارند، اما بروکرهایی هستند که با دریافت رگوله مناطق آفشور یا کشورهای فراساحلی مانند سنت وینسنت، وانواتو، جزایر ویرجین و…، توانسته‌اند مجوز فعالیت دریافت کنند. این بروکرها به دلیل قوانین ساده و دور از تحریم‌های بین‌المللی امکان ارائه خدمات به کاربران ایرانی را فراهم کرده‌اند.

البته لازم به ذکر است که این بروکرها، با چنین رگوله‌ای نمی‌توانند به مشتریان کشورهای مطرح مانند اروپا و آمریکا خدمات بدهند و این رگوله را برای ارائه خدمات به ایرانیان و سایر کشورهای تحریمی دریافت می‌کنند. مشکل اصلی چنین رگوله‌ای این است که سطح آنها پایین است و عملا کاربران داخل کشور نمی‌توانند از طریق شکایت کردن به سازمان تنظیم‌کننده، حق و حقوق خود را دریافت کنند. اگر به دنیال انتخاب بروکر برای شروع فعالیت در فارکس هستید مقاله بهترین بروکر فارکس برای ایرانیان را مطالعه کنید.

آنچه در مقاله بروکر فارکس چیست خواندیم:

در مقاله بروکر فارکس چیست؟ با ساختار و انواع بروکرهای فارکس آشنا شدیم و فهمیدیم که بروکر در واقع شرکت قانونی است که امکان معامله در بازار را برای تریدرها فراهم می‌کند. انتخاب یک بروکر حرفه‌ای نیازمند تحقیق است و باید نکات مختلفی از جمله داشتن مجوز، تنوع حساب‌های معاملاتی، ابزارهای معاملاتی گسترده، پشتیبانی حرفه‌ای، روش واریز و برداشت و… را در نظر بگیرید. به طور کلی، هرچند که کارگزاری‌های مارکت میکر همیشه بد نیستند، اما بهتر است با بروکرهایی کار کنید که به صورت مستقیم شما را به بازار متصل می‌کنند. ایرانیان می‌توانند از کارگزاری‌های حرفه‌ای که دارای مجوز هستند برای اتصال به بازار فارکس استفاده کنند و از طریق صرافی‌های قانونی، واریز و برداشت خود را انجام دهند.

سوالات متداول

انواع بروکر فارکس چیست؟

انواع بروکر فارکس شامل مارکت میکرها، بروکر STP و بروکرهای ECN است که هرکدام سازوکار خاص خود را برای اتصال به بازار دارند.

آیا بدون بروکر می‌توان به بازار فارکس متصل شد؟

خیر. برای اتصال به بازار و انجام معاملات واقعی، حتما نیاز دارید که از طریق یک بروکر این کار را انجام دهید.

درآمد بروکرها از کجاست؟

بروکرها از طریق دریافت کمیسیون و اسپرد از کاربران خود، می‌توانند درآمد قانونی کسب کنند.

تریدرهای حرفه‌ای، هرگز بیخیال هزینه‌های کوچک نمی‌شوند.

هزینه‌های کوچک در طول زمان، تبدیل به مشکلات بزرگ معامله‌گران می‌شوند.

نویسنده:

حسین حیدری

نویسنده:

حسین حیدری

من حسین حیدری هستم، فعالیت در بازار های مالی را از سال 1397 که تازه با بازار بورس آشنا شده بودم، شروع کردم. در اوایل کار روی تحلیل تکنیکال کلاسیک جان مورفی کار کردم و حدود یکسال بعد با بازار فارکس آشنا شدم و به دلیل اینکه فارکس یک بازار دوطرفه است و حجم پول بالایی در این بازار وجود دارد، بیشتر علاقه مند به این بازار شدم و از 1398 فعالیت در بازار فارکس شروع کردم که در حین فعالیت با کلی سبک ها آشنا شدم و باهاشون کار کردم؛ مانند پرایس اکشن کلاسیک، ict، rtm و… . بعد از دوسال آموزش دیدن سبک ها حالا با ترکیبشون تونستم برای خودم پلن معاملاتی بنویسم و تاکنون بیش از 10 دانشجو را آموزش دادم.
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

!Warning

آیا می‌دانستید درصد زیادی از هزینه‌های شما در قالب کمیسیون معاملاتی به بروکر پرداخت می‌شود؟

جهت تبدیل هزینه معاملاتی به درآمد و دریافت مشاوره

پاپ آپ صفحه مقالات بروکرها