ایران ریبیت » مقالات » پاس کردن چالش پراپ + آیا پاس پراپ تضمینی وجود دارد؟

پاس کردن چالش پراپ + آیا پاس پراپ تضمینی وجود دارد؟

پاس کردن چالش پراپ فاندینگ ها، تنها از طریق اجرای استراتژی‌های معاملاتی حرفه‌ای و داشتن برنامه مدیریت مالی قوی ممکن است. اگر به‌تازگی در فکر پاس کردن پراپ هستید، توصیه می‌کنیم این مقاله را تا انتها مطالعه کنید، زیرا ما روش‌هایی را به شما می‌آموزیم که از طریق آن می‌توانید به بهترین شکل ممکن چالش شرکت‌های پراپ را پاس کنید.

پاس کردن چالش پراپ
5/5 – (1 امتیاز)
5/5 – (1 امتیاز)

مراحل پاس کردن چالش پراپ فرم ها

پراپ فرم‌ها قوانین محدودکننده‌ای دارند که استفاده از استراتژی معاملاتی و روش‌های مدیریت ریسک که قبلا داشته‌اید را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد. البته طبیعی است، چون حفاظت از سرمایه در شرکت‌ها ایجاب می‌کند که فرایند ارزیابی (Evaluation Process) پیچیده‌ای داشته باشند. بنابراین برای اینکه این قوانین سخت برای شما چالش‌برانگیز نشود، مهم است که شما حتما تمام مراحل زیر را طی کنید:

  1. انتخاب پلتفرم مناسب برای پراپ فاندینگ؛
  2. ایجاد حساب کاربری و تکمیل ثبت‌نام؛
  3. مطالعه و درک قوانین و الزامات پلتفرم؛
  4. انتخاب نوع حساب و تعیین میزان سرمایه مورد نظر؛
  5. شروع چالش معاملاتی؛ 
  6. رعایت تعداد روزهای معاملاتی مشخص‌شده؛
  7. پایبندی به قوانین مدیریت ریسک (مانند افت سرمایه، اهرم معاملاتی)؛
  8. دستیابی به اهداف و موفقیت در چالش؛
  9. دریافت حساب تامین‌شده با سرمایه پلتفرم؛
  10. آغاز معاملات با سرمایه فاند و برداشت سود بر اساس درصد تعیین‌شده.

در ادامه بهترین استراتژی‌های ممکن برای پاس کردن چالش پراپ فرم‌ها را به شما آموزش خواهیم داد.

فهرست مطالب

بهترین استراتژی برای پاس کردن چالش پراپ فرم ها

به طور قطع زمانی که می‌خواهید یک چالش پراپ را انتخاب کنید، سوال اولتان این است که پاس کردن چالش پراپ (Passing the Prop Challenge) را چگونه انجام دهیم. قطعا برای این کار باید استراتژی معاملاتی مشخصی داشته باشید، زیرا هرچقدر هم که تریدر حرفه‌ای باشید، باید بدانید معامله کردن در پراپ فرم کاملا با حساب‌های معمولی متفاوت است. هر استراتژی معاملاتی، زیرمجموعه روش‌های مختلف تحلیل بازار است، اما به طور کلی برای پاس کردن چالش پراپ، دو نمونه از بهترین آن‌ها شامل موارد زیر است:

  • استراتژی معاملاتی بر پایه روش اسکالپینگ؛
  • استراتژی معاملات بر پایه روش معاملات روزانه.

در ادامه هرکدام را شرح خواهیم داد تا به طور کامل بر آن‌ها مسلط شوید.

استراتژی معاملاتی بر پایه روش اسکالپینگ

یکی از بهترین استراتژی‌ها برای پاس کردن چالش‌ پراپ ها، استفاده از این استراتژی خاص بر پایه روش اسکالپینگ است. دلیل آن روشن است، زیرا شما در پراپ ها با محدودیت افت سرمایه (Drawdown Limit) روبه‌رو هستید، پس باید از روشی استفاده کنید که حد ضرر کوچکی داشته باشد تا دراودان شما در طول روز افزایش پیدا کند.

استراتژی اسکالپینگ برای پاس کردن چالش پراپ
در این استراتژی شما نمیتوانید سودهای بزرگی کسب کنید اما وین ریت بالاتری خواهید داشت.

برای استفاده از این استراتژی، یک نماد معاملاتی پرنوسان انتخاب کنید. سپس به دو اندیکاتور نیاز دارید، یکی اندیکاتور Bull Trend برای پیدا کردن ترند خرید و دیگری اندیکاتور ADX برای مومنتوم. حالا باید منتظر ستاپ معاملاتی باشید، ستاپ شما به این شکل است.

توجه داشته باشید که تعداد زیادی از معامله‌گران بازار فارکس به دلیل بی‌توجهی به هزینه‌های معاملات خود، متحمل ضرر می‌شوند. اگرچه به راحتی قابل پیشگیری و حتی روشی برای درآمدزایی است. برای اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید.

زمانی که کندل‌ها از اندیکاتور ترند شما بالا رفتند، اولین نشانه حرکت صعودی را دریافت می‌کنید. حالا باید منتظر باشید که در اندیکاتور ADX نیز خط سبز، خط قرمز را به سمت بالا کراس کند. این دو نشانه در کنار هم نشان‌دهنده شروع یک روند صعودی است.
حد ضررتان را زیر خط و یا زیر همان کندلی که از خط ترند عبور کرده قرار دهید و حد سود (Take Profit) را به میزان 1:3 تنظیم نمایید. این استراتژی در طول روز در نمادهای معاملاتی مختلف حداقل 10 تا 15 موقعیت مناسب به شما می‌دهد که با حد ضررهای کوچک و امن می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید.

استراتژی معاملات بر پایه روش معاملات روزانه

استراتژی معاملاتی (Trading Strategy) بعدی که می‌توانید برای پاس کردن پراپ استفاده کنید، یک استراتژی بر پایه روش معاملات روزانه (Day Trading) است که در آن تقریبا موج‌های کوتاه و میان‌مدت را شکار می‌کنید. برای این کار بهتر است از مووینگ اوریج استفاده کنید. در ابتدا یک مووینگ اوریج 200 بلندمدت را روی چارت قرار داده تا روند بزرگ و اصلی بازار را متوجه شوید. سپس از دو مووینگ اوریج 20 و 50 استفاده کنید.

استراتژی معاملات روزانه برای پاس کردن پراپ
در این استراتژی شما وین ریت کمتری خواهید داشت اما سود های بیشتری دریافت خواهید کرد.

سپس به چارت نگاه کنید، اگر کندل‌ها بالای مووینگ اوریج 200 بودند، یعنی روند کلی ارز شما صعودی است و فقط باید به دنبال معاملات خرید باشید. حالا اگر مووینگ اوریج 20 که کوتاه مدت‌تر است، توانست از پایین به سمت بالا، مووینگ اوریج 50 را بشکند و کندل ها در بالای آن بودند، می‌توانید وارد یک معامله خرید شوید. از آنجا که معاملات روزانه بزرگ‌تر هستند، باید دقت کنید که حد ضرر خود را زیر خط 50 بگذارید. اگر طبق محاسباتی که انجام می‌دهید، حد ضرر روزانه (Daily Loss Limit) شما در خطر تاچ شدن بود وارد معامله نشوید.

برای پاس کردن چالش پراپ تریدینگ، شما باید ابتدا یک چالش صحیح را انتخاب کنید، سپس در نظر بگیرید که چالش با روش معاملاتی شما سازگار است یا خیر.

موفقیت در پراپ

باید بدانید که همه موفق شدن در پراپ فاندینگ ها، فقط به استراتژی معاملاتی بستگی ندارد. از آنجا که شما در پراپ‌های معتبر جهان، بالانس بسیار بالایی دریافت می‌کنید، فشار روانی در چالش پراپ (Psychological Pressure in Prop Challenge) به شدت افزایش پیدا می‌کند. یکی از دلایل این فشار روانی، محدودیت زمانی است. عموما مشکل محدودیت زمانی در چالش پراپ (Time Limit in Prop Challenge) سبب می‌شود که شما ناچار به معامله کردن شوید، حتی در زمانی که بازار از وضعیت مناسبی برخوردار نیست، این عجله کردن خودش یک عامل مهم در شکست خوردن است. پس هنگام انتخاب چالش پراپ باید پراپی را انتخاب کنید که چالش زمانی نداشته باشد یا زمان آن آنقدر کوتاه نباشد که تحت فشار روانی قرار بگیرید.

پاس پراپ تضمینی
در صورت نداشتن برنامه معاملاتی و استراتژی دقیق در پاس کردن چالش پلن پراپ ها ناموفق خواهید بود.

عامل بعدی موفقیت در پراپ، تطبیق‌پذیری با پلنی است که انتخاب کرده‌اید. هرچقدر هم که حرفه‌ای باشید، فضای معامله در پراپ بسیار متفاوت است. به این دلیل باید حتما اقدام به معامله دمو قبل از چالش (Demo Trading Before Challenge) کنید. مسئله مهم بعدی این است که بسیاری از بهترین شرکت‌های پراپ جهان، اقدام به برگزاری وبینارهای آموزشی می‌کنند یا حتی منتور اختصاصی در اختیار شما قرار می‌دهند که این عامل می‌تواند کمک زیادی در پاس کردن چالش پراپ کند.

بیشترین عوامل شکست در پراپ ها چیست؟

متاسفانه نرخ شکست در چالش‌های پراپ (Failure Rate in Prop Challenges) بسیار بالاست، حتی تریدرهای حرفه‌ای عموما اولین حساب پراپ خود را از دست می‌دهند، اما عوامل اصلی چیست؟ آمارها نشان می‌دهد که 70% معامله‌گران به دلیل عدم آگاهی از قوانین پراپ فاندینگ حسابشان را از دست می‌دهند. عوامل دیگر نیز در ادامه آمده‌اند:

  • عدم تطبیق استراتژی با پراپ؛
  • برنامه‌ریزی مالی اشتباه؛
  • زمان محدود معامله در پراپ؛
  • محدودیت‌های معاملاتی شرکت ارائه‌دهنده؛
  • اشتباه در انتخاب پلن پراپ؛
  • عدم مدیریت ریسک در چالش‌های پراپ (Risk Management in Prop Challenge).

همه این عوامل اصلی و عوامل فردی دیگر دست به دست هم می‌دهند تا حتی حرفه‌ای‌ترین معامله‌گران به سادگی حساب‌های خود را از دست بدهند.

بهترین چالش پراپ

عموما بهترین چالش‌های پراپ آن‌هایی هستند که تطبیق‌پذیری زیادی با سبک معاملاتی شما دارند. همچنین برای اینکه بدانید هنگام انتخاب یک پلن پراپ تریدینگ باید به چه نکاتی توجه کنید، مهم‌ترین آن‌ها را در ادامه آورده‌ایم:

مدیریت ریسک: هر پلن معاملاتی خوب باید حتما شامل مدیریت ریسک موثر باشد. مواردی مثل تعیین حد ضرر، اندازه‌گیری حجم معاملات و بررسی نسبت ریسک به پاداش از جمله این موارد هستند.

سازگاری با سبک معاملاتی: اگر شما معامله‌گر روزانه، نوسان‌گیر یا اسکالپر هستید، برنامه باید مطابق با روش‌ها و ابزارهای مورد استفاده شما باشد.

میزان اهرم: بررسی کنید که شرکت چه مقدار اهرم (لوریج) در اختیار شما قرار می‌دهد و چگونه این اهرم می‌تواند بر معاملات و تحمل ریسک شما تاثیر بگذارد. اهرم بیشتر به معنای افزایش هم‌زمان سود و زیان است، پس باید با دقت این موضوع را بررسی کنید.

تقسیم سود و زیان: سودها بین شما و شرکت تقسیم می‌شود. برخی شرکت‌ها درصد بیشتری از سود به شما می‌دهند، اما ممکن است شرایط سخت‌گیرانه‌تری برای کنترل ریسک و عملکرد داشته باشند.

آموزش و پشتیبانی: برخی از شرکت‌های پراپ فاندینگ منابع گسترده‌ای در اختیار معامله‌گران قرار می‌دهند تا آن‌ها یادگیری ترید را راحت‌تر پشت سر بگذارند. همچنین پشتیبانی و آموزش در طول چالش پراپ (Support and Education During Challenge) مسئله بسیار مهم و حیاتی است.

بروکر و پلتفرم معاملاتی: همچنین پلتفرم معاملاتی و بروکری که شرکت پراپ به شما ارائه می‌دهد باید قابل اطمینان، کاربرپسند و با دسترسی به بازارهایی باشد که قصد دارید در آن‌ها معامله کنید. همچنین، سرعت اجرای معاملات و حداقل لغزش قیمت نیز از اهمیت زیادی برخوردار است.

هزینه‌ها و کارمزدها: ساختار هزینه های معاملاتی را بررسی کنید تا بفهمید که آیا شرکت هزینه‌های اضافی دارد یا خیر. درک این هزینه‌ها به شما کمک می‌کند تا سوددهی بیشتری داشته باشید.

نحوه ارزیابی عملکرد: برخی پراپ فرم‌ها بر اساس معیارهای خاصی مثل ثبات، نسبت سود به ضرر و انضباط معاملاتی عملکرد معامله‌گران را ارزیابی می‌کنند. از این رو باید بدانید که چگونه و با چه شاخص‌هایی مورد ارزیابی قرار می‌گیرید.

شرایط برداشت سود: مهم است که بدانید چگونه و در چه زمانی می‌توانید سودهای خود را برداشت کنید. برخی شرکت‌ها ممکن است برای برداشت سود شرایط خاصی مانند دوره‌های قفل داشته باشند، بنابراین لازم است قبل از شروع کار، این قوانین را بشناسید.

داشتن برنامه افزایش سرمایه: زمانی که یک پراپ برنامه افزایش سرمایه (Scaling Plan After Passing the Challenge) داشته باشد، کمک می‌کند تا شما به عنوان یک تریدر حرفه‌ای، بتوانید به صورت ماهانه و بدون پرداخت پول خاصی، سرمایه خود را بیشتر کنید.

بازپرداخت هزینه: اگر پلنی که انتخاب می‌کنید شامل سیاست بازپرداخت برای چالش‌های پراپ (Refund Policy for Prop Challenges) باشد، این مسئله به شما کمک می‌کند بعد از پاس کردن چالش، پول اولیه‌ای که پرداخت کرده‌اید را پس بگیرید و عملا ریسک شما به صفر کاهش پیدا کند.

آنچه در مقاله پاس کردن چالش پراپ خواندیم:

در این مقاله آموختیم که شما به عنوان یک تریدر، برای اینکه در پاس کردن چالش پراپ موفق شوید، باید مجموعه‌ای از راهکارها و اصول مختلف را در نظر بگیرید. گاهی فقط انتخاب یک شرکت پراپ مناسب می‌تواند قاعده کاری را تغییر دهد. از انتخاب شرکت پراپ گرفته تا انتخاب صحیح پلن، مدیریت مالی و… همگی در موفقیت و پاس کردن چالش پراپ نقش پررنگی دارند.

سوالات متداول

چالش پراپ چیست؟

چالش پراپ، سیستم ارزیابی است که قبل از پرداخت سرمایه، کیفیت معامله تریدر را می‌سنجد.

چرا پاس کردن چالش های پراپ فرم سخت است؟

چون این شرکت‌ها اغلب قوانین سختگیرانه‌ای دارند.

کدام استراتژی ها برای پاس کردن چالش پراپ بهترند؟

استراتژی اسکالپینگ و استراتژی معاملات روزانه.

تریدرهای حرفه‌ای، هرگز بیخیال هزینه‌های کوچک نمی‌شوند.

هزینه‌های کوچک در طول زمان، تبدیل به مشکلات بزرگ معامله‌گران می‌شوند.

نویسنده:

حسین حیدری

نویسنده:

حسین حیدری

من حسین حیدری هستم، فعالیت در بازار های مالی را از سال 1397 که تازه با بازار بورس آشنا شده بودم، شروع کردم. در اوایل کار روی تحلیل تکنیکال کلاسیک جان مورفی کار کردم و حدود یکسال بعد با بازار فارکس آشنا شدم و به دلیل اینکه فارکس یک بازار دوطرفه است و حجم پول بالایی در این بازار وجود دارد، بیشتر علاقه مند به این بازار شدم و از 1398 فعالیت در بازار فارکس شروع کردم که در حین فعالیت با کلی سبک ها آشنا شدم و باهاشون کار کردم؛ مانند پرایس اکشن کلاسیک، ict، rtm و… . بعد از دوسال آموزش دیدن سبک ها حالا با ترکیبشون تونستم برای خودم پلن معاملاتی بنویسم و تاکنون بیش از 10 دانشجو را آموزش دادم.
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

!Warning

آیا می‌دانستید درصد زیادی از هزینه‌های شما در قالب کمیسیون معاملاتی به بروکر پرداخت می‌شود؟

جهت تبدیل هزینه معاملاتی به درآمد و دریافت مشاوره

پاپ آپ صفحه مقالات بروکرها