کندل استیک نوعی نمودار برای نمایش وضعیت قیمت در بازار است که به نمودار شمعی نیز معروف است. کندل استیک از یک بدنه، بخش باز شدن قیمت و بسته شدن و همچنین دو سایه تشکیل شده است که بازرگانان ژاپنی اولین بار آن را مورد استفاده قرار دادهاند. کندل استیک جای نمودار خطی را گرفته است، زیرا دیتا و اطلاعات بهتری از شرایط بازار را به کاربرانی که میخواهند از روش تحلیل تکنیکال برای معاملات خود استفاده کنند، میدهد. ما در این مقاله به صورت کامل کندل استیک و الگوهای مهم و انواع آن را برای شما شرح خواهیم داد. در ادامه مطلب با ما همراه شوید.
- مرتضی گودرزی
- بدون دیدگاه
5/5 – (1 امتیاز)
5/5 – (1 امتیاز)
کندل استیک یا نمودار شمعی چیست؟
کندل استیک یا نمودار شمعی به مدل گرافیکی گفته میشود که شرایط قیمت و عملکرد بازار را به صورت زنده به شما نشان میدهد. ویژگی مهم کندل استیک این است که از چند قسمت مهم تشکیل شده است. کندلها از یک قیمت open تشکیل میشوند که قیمت باز شدن آنهاست، یعنی قیمتی که کندل در شروع تایم فریم از آنجا تشکیل میشود.
سپس کندل بعد از نوسانات در نهایت در یک نقطه بسته میشود. قیمتی که کندل در آن بسته میشود قیمت close کندل نامیده میشود. بین قیمت باز شدن و قیمت بسته شدن نیز یک بدنه وجود دارد. اما دو قیمت دیگر نیز در کندل وجود دارد: بالاترین قیمت و یکی پایینترین قیمتی که بازار به خود دیده است که با دو سایه در بالا و پایین کندل مشخص شدهاند. اگر علاقه مند هستید میتوانید مقاله معامله در فارکس را نیز مطالعه کنید.
فهرست مطالب
انواع کندل استیک
حالا که با کندل استیک آشنا شدید باید بدانید که انواع مختلفی نیز از آن وجود دارد. کندل استیکها به گروهبندیهای متفاوتی تقسیم میشوند که مهمترین آنها را میتوانید در ادامه مشاهده کرده و با آنها آشنا شوید:
- چکش؛
- چکش معکوس یا حلق آویز؛
- پوشاننده یا انگالفینگ؛
- هارامی صعودی؛
- هارامی نزولی؛
- ستاره صبحگاهی؛
- سه سرباز.
در ادامه به معرفی انواع الگو کندل استیک میپردازیم:
کندل شمعی چکشی
این کندل به هامر (Hummer) نیز معروف است. چکش دارای یک بدنه نسبتاً کوچک و یک سایه زیرین که سه برابر بدنه است، میباشد.
معمولاً چنین کندلی سایه بالایی یا حداقل سایه بزرگی در بالای خود ندارد. عموماً این کندل در پایان یک روند نزولی رخ میدهد و نشان از این است که بازار میخواهد کف را تثبیت کرده و در مقابل پایینتر رفتن قیمت مقاومت کند. هر چقدر که شکل کندل بیشتر شبیه به حرف T باشد، قدرت آن بالاتر است. یکی دیگر از کندل های سطوح حمایت و مقاومت کندل erc می باشد که خیلی معروف نیست.
چکش معکوس یا حلق آویز
الگوی چکش معکوس نیز دقیقاً شبیه به هامر است، اما با این تفاوت که برعکس رخ میدهد، یعنی به جای اینکه سایه آن در زیر باشد، در بالا قرار میگیرد.
معمولاً در پایان یک روند صعودی این الگو را میتوانید مشاهده کنید، اما همه قوانین آن کاملاً شبیه به الگوی چکش است.
کندل استیک طرح گرافیکی است که وضعیت قیمت در بازار را به شما نشان میدهد. کندلها 5 قسمت دارند، یکی قیمت باز شدن، قیمت بسته شدن، سایه زیرین، سایه بالایی و بدنه کندل.
پوشاننده یا انگالفینگ
کندل پوشانی، پوشاننده یا انگلفینگ (engulfing) به کندلی گفته میشود که در انتهای یک حرکت نزولی دیده میشود و با بدنه سبز رنگ، آخرین کندل نزولی را به صورت کامل پوشش میدهد. این کندل نشاندهنده قدرت خریداران در پایان یک روند نزولی و نشان از شروع حرکت صعودی است.
مدل نزولی آن نیز وجود دارد، یعنی کندلی که در پایان یک روند صعودی به صورت قرمز رنگ یا نزولی دیده میشود که آخرین کندل صعودی را به صورت کامل با بدنه و سایه پوشش میدهد.
هارامی صعودی
الگوی هارامی به الگویی گفته میشود که در آن دو کندل با رنگ متضاد وجود دارد. در پایان یک روند صعودی یک کندل سبز رنگ بزرگ میبینید که بعد از آن یک کندل قرمز رنگ با سایه از بالا به سمت پایین کشیده میشود و تقریباً نصف کندل قبلی را رد میکند و قیمت در آن بسته میشود. بیشتر اوقات هارامی با گپ اتفاق میافتاد، یعنی کندل دوم از نقطه کلوز کندل قبلی باز نمیشود، بلکه از چند پیپ پایینتر رخ میدهد که به این دلیل گپ قیمتی آن نشاندهنده تغییر روند است.
کندل استیک طرح گرافیکی است که وضعیت قیمت در بازار را به شما نشان میدهد. کندلها 5 قسمت دارند، یکی قیمت باز شدن، قیمت بسته شدن، سایه زیرین، سایه بالایی و بدنه کندل.
هارامی نزولی
الگوی هارامی نزولی نیز در پایان یک روند صعودی رخ میدهد، یعنی بعد از یک کندل سبز رنگ، یک کندل قرمز درون کندل کاملاً قرار میگیرد که البته نقطه باز شدن قیمت آن با گپ است.
اما همین بودن در درون کندل قبلی نشان از تغییر روند در بازار خواهد داد.
ستارهی صبحگاهی
ستاره صبحگاهی یک الگوی سه کندلی است که در پایان یک روند نزولی رخ میدهد. این الگو شامل یک کندل قرمز، یک دوجی در وسط و یک کندل سبز رنگ است که این سه باهم تشکیل الگوی ستاره صبحگاهی را میدهند که نشانهای از تغییر روند است.
این الگو را میتوانید در بالای یک روند نیز برای شروع یک روند نزولی مشاهده کنید. برای درک بهتر الگوی ستاره صبح گاهی میتوانید به تصویر بالا نگاه بیندازید. زمانی که این الگو در کف و پایان یک روند نزولی رخ دهد به آن الگوی ستاره صبحگاهی و زمانی که در بالا و در پایان یک روند صعودی تشکیل شود به آن ستاره شامگاهی میگویند.
الگوی سه سرباز
این الگو از سه کندل متوسط همرنگ در یک جهت تشکیل میشود، یعنی مثلاً ممکن است سه کندل سبز رنگ پشت سر هم ببینید، که نشان از قدرت حرکت صعودی است.
در مدل نزولی نیز همین مسئله وجود دارد، یعنی سه کندل نزولی پشت سر هم دیده میشود که نشان میدهد قدرت حرکت نزولی افزایش پیدا کرده است.
هر کندل چند دقیقه است
برای فهمیدن اینکه هر کندل چند دقیقه است، ابتدا باید تایم فریم نمودار خود را مشخص کنید. هر تایم فریم تعیین میکند که یک کندل، چه بازه زمانی را نشان دهد.
بهطور مثال:
- در تایم فریم 1 ساعته، هر کندل نشاندهنده تغییرات قیمت در 1 ساعت است.
- در تایم فریم 5 دقیقهای، هر کندل تغییرات قیمت در 5 دقیقه را نمایش میدهد.
- در تایم فریم روزانه (Daily)، هر کندل نشاندهنده یک روز معاملاتی است.
بنابراین، مدتزمان هر کندل کاملاً وابسته به تایم فریمی است که شما برای تحلیل یا معاملات خود انتخاب میکنید.
آنچه در مقاله کندل استیک خواندیم:
در این مقاله متوجه شدیم که کندل استیک نوعی نشانگر قیمت در بازار است. روی چارت شما تصاویری شمع مانند میبینید که از نقطه باز شدن قیمت، بسته شدن و سایههایی به عنوان بالاترین و پایینترین قیمت تشکیل شدهاند. کندلها به زمان وابسته هستند، یعنی روی هر تایم فریمی که چارت را قرار دهید، مثلاً 5 دقیقه، به این معناست که هر کندلی که باز و بسته میشود، 5 دقیقه زمان میبرد. خود کندلها معناهای مختلفی دارند و الگوهایی از میان آنها کشف شده است که به خوانش بازار کمک میکنند. به این الگوها، الگوهای کندلی میگویند و برای تاییدیه ورود به یک معامله یا خروج از آن میتوانید استفاده کنید.
اشتراک گذاری
سوالات متداول
مهمترین الگوهای کندل استیک چیست؟
در کندل استیک الگوهای مختلفی وجود دارد که مهمترین آنها الگوی چکش، دوجی، ستاره صبح و شامگاهی، سه سرباز و … است.
الگوهای کندل استیک در کدام بخش چارت معتبرتر هستند؟
عموماً دیدن الگوها در انتهای یک روند نزولی یا در انتهای یک روند صعودی بسیار معتبرتر هستند و بیشتر میتوانند به شما کمک کنند.
چند نوع چارت در فارکس وجود دارد؟
مدلهای مختلفی از چارت برای نمایش قیمت وجود دارد که شامل خطی، کندل استیک، هیکن آشی، رنکو، و….. میشوند.
تریدرهای حرفهای، هرگز بیخیال هزینههای کوچک نمیشوند.
هزینههای کوچک در طول زمان، تبدیل به مشکلات بزرگ معاملهگران میشوند.