فارکس یک بازار مالی جهانی است که بهصورت آنلاین میتوانید از طریق کارگزاریها به آن متصل شوید و نمادهای معاملاتی که به صورت جفت ارز هستند را مورد معامله قرار دهید. ما در این مقاله شیوه معامله در فارکس را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
نحوه معامله در فارکس
- مرتضی گودرزی
- بدون نظر
5/5 – (1 امتیاز)
5/5 – (1 امتیاز)
فهرست مطالب
چگونه در بازار فارکس معامله کنیم؟
فارکس را میتوان یک بازار کاملاً خاص دانست زیرا معاملات آن دوطرفه است. یعنی شما فقط نیاز نیست که یک نماد را بخرید تا سود کنید، بلکه اگر نظرتان این باشد که این نماد قرار است سقوط کند، میتوانید آن را بفروشید تا به سود برسید. علت این مسئله مدل نمادهای بازار فارکس است. اگر به نمادهای فارکس دقت کرده باشید میبینید که همگی بهصورت دوطرفه (EUR/USD) نوشته میشوند، یعنی در آن نماد معاملاتی دو ارز مختلف وجود دارد. ارز اول، ارز پایه و ارز دوم ارز مظنه است.
توجه داشته باشید که تعداد زیادی از معاملهگران بازار فارکس به دلیل بیتوجهی به هزینههای معاملات خود، متحمل ضرر میشوند. اگرچه به راحتی قابل پیشگیری و حتی روشی برای درآمدزایی است. برای اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید.
زمانی که شما ارز پایه را میخرید انگار دارید ارز مظنه را میفروشید و زمانی که ارز پایه را میفروشید یعنی دارید ارز پایه را میخرید. علت دوطرفه بودن بازار فارکس نیز همین است. همینطور توصیه میکنیم مقاله فارکس مناسب چه کسانی است؟ را مطالعه کنید.
مراحل باز کردن حساب فارکس
برای اینکه بتوانید در بازار فارکس فعالیت کنید، باید ابتدا یک حساب معاملاتی داشته باشید، پس نیاز است که یک کارگزاری فارکس را انتخاب کنید. کارگزاریها شرکتهایی هستند که اتصال شما به بازار را فراهم میکنند. حدود 20 کارگزاری وجود دارد که به کاربران ایرانی خدمات میدهند و میتوانید در این صفحه آنها را مورد مقایسه و بررسی قرار دهید، سپس بهترین بروکر را برای ثبت نام انتخاب کنید. دقت داشته باشید بروکرهای فارکس تمامی خدمات خود را بهصورت کاملاً رایگان در اختیار کاربران قرار میدهند.
زمانی که بروکر خود را انتخاب کردید در بخش “ثبت نام” آن، فرم مشخصشده را پر کنید، سپس احراز هویت خود را انجام دهید و در نهایت با واریز کردن پول به حساب کاربری، یک حساب ایجاد کرده و به بازار متصل شوید. مراحل اتصال به بازار برای یک کاربر تازهوارد به شرح زیر است:
- ثبت نام در بروکر؛
- احراز هویت؛
- واریز وجه؛
- ایجاد حساب معاملاتی؛
- دانلود پلتفرم؛
- اتصال به بازار.
برای انتخاب بروکر میتوانید به صفحه بروکر مراجعه کنید.
افتتاح حساب دمو فارکس
احتمالاً در این مدت که با اصطلاحات اولیه بازار فارکس آشنا شدهاید، نام حساب دمو را شنیده باشید. حساب دمو یا حساب آزمایشی درواقع حسابی است کاملاً شبیه به حساب معاملاتی و با تمام مشخصات یکسان. تنها تفاوت آن در این است که این حساب پول واقعی ندارد و پولی که با آن ترید انجام میشود مجازی است، تا کاربران بدون هیچگونه استرس و ریسکپذیری بتوانند در بازار تستهای خود را انجام دهند. همه کاربران مبتدی یا حتی حرفهای زمانی که اولینبار است میخواهند در یک کارگزاری کار کنند، ابتدا یک حساب دمو ایجاد میکنند تا شرایط را بسنجند. حساب دمو کاملاً رایگان است و خدمات آن نیاز به پرداخت وجهی ندارد.
آموزش خرید و فروش در بازار فارکس
پس از اینکه ثبت نامهای اولیه خود را انجام دادید و یک حساب کاربری در بروکر خود ایجاد نمودید، باید پلتفرم معاملاتی خود مانند متاتریدر را باز کنید تا به بازار متصل شوید. پس از اتصال به فارکس از چند طریق میتوانید در آن خریدوفروش کنید که در دو دستهبندی اصلی زیر قرار میگیرند:
- مارکت اوردر؛
- پندینگ اوردر.
مارکت اوردر
مارکت اوردر به سفارشگذاری فوری گفته میشود، یعنی با زدن یک دکمه در همانجایی که قیمت بازار وجود دارد، سفارش شما هم باز میشود.
برای این کار باکس Order را باز کنید و Type را روی گزینه Instant Execution بگذارید، سپس هر لحظه از بازار که روی دکمه Sell یا Buy بزنید، سفارش شما در همان لحظه و همان قیمت باز میشود.
پندینگ اوردر
اما پندینگ اوردر همانطور که از نامش پیداست روشی است که در آن شما یک سفارش را برای اجرا شدن در آینده و با یک قیمت مشخص میگذارید. برای مثال مشخص میکنید که اگر قیمت به محدود XXX برسد، بازار برای شما یک سفارش خرید یا فروش باز کند.
برای این کار بخش Type را روی گزینه Pending Order بگذارید تا تنظیمات آن برای شما باز شود. آنجا یک بخش Type دیگر دارد که شامل 4 گزینه Buy Limit-Buy Stop-Sell Stop-Sell Limit است و بسته به موقعیتی که میخواهید در آن معامله کنید باید یکی از آنها را انتخاب نمایید.
برای آموزش کامل متاتریدر میتوانید به مقاله متاتریدر چیست؟ مراجعه کنید.
در بازار فارکس معاملات به دو صورت کلی مارکت و پندینگ انجام میشود. مارکت به معنای معاملات فوری در همان قیمت بازار است و معاملات پندینگ به معنای قرار دادن سفارش برای ایجاد معامله در یک قیمت خاص است.
حد ضرر در فارکس چیست؟
هر معامله همیشه دارای سه نقطه است، نقطه ورود (Enter) نقطه خروج با سود که حد سود یا Take Profit نامیده میشود و نقطه خروج با ضرر که حد ضرر یا StopLose.
زمانی که شما معاملهای باز میکنید باید حتماً قیمت یا محدودهای را در نظر بگیرید که اگر معامله خلاف خواست شما پیش رفت، ضرر شما در آن نقطه متوقف شود و بیشتر از این حد ضرر نکنید، به این منطقه یا قیمت حد ضرر گفته میشود. حالا که فهمیدید حد ضرر در فارکس چیست، نمونه آن را در عکس زیر مشاهده کنید:
در بازار فارکس معاملات به دو صورت کلی مارکت و پندینگ انجام میشود. مارکت به معنای معاملات فوری در همان قیمت بازار است و معاملات پندینگ به معنای قرار دادن سفارش برای ایجاد معامله در یک قیمت خاص است.
حد سود در فارکس چیست؟
حد سود نیز شبیه به همان حد ضرر است با این تفاوت که معامله شما را در میزان مشخصی از سود میبندد. در واقع زمانی که شما ترید انجام میدهید یک هدف برای کسب سود دارید، بنابراین حد سود را در آن قیمت قرار میدهید تا اگر بازار به آن رسید با کسب سود، کل معامله یا بخشی از آن را ببندد و خارج شود.
چه چیزهایی در فارکس معامله میشود؟
در بازار فارکس داراییهای معاملاتی مختلفی قابل معامله است. البته به طور کلی بازار فارکس از ابتدا بهگونهای طراحی شد تا در آن فقط نمادهایی چون جفت ارزها معامله شود. اما امروزه با گسترش بازار فارکس و پیشرفتهتر شدن وضعیت بروکرها، اگر بخواهید بدانید چه چیزهایی در فارکس معامله میشود باید بگوییم که داراییهای دیگری مانند سهام، شاخص، نفت، گاز، طلا، کالاهای اساسی، فلزات گرانبها و …. نیز مورد معامله قرار میگیرید.
اگر معامله گر نفت هستید توصیه میکنیم مقاله اسپرد نفت را مطالعه کنید.
آنچه در مقاله نحوه معامله در فارکس خواندیم:
نحوه معامله در بازار فارکس بسیار ساده است، شما پس از اینکه در یک بروکر حساب معاملاتی ایجاد کرده و پلتفرم خود را دانلود نمودید، میتوانید به بازار متصل شوید. در بازار هزاران نماد معاملاتی وجود دارد که با انتخاب هر کدام بسته به نیاز و خواست خود با حجم دلخواه میتوانید یک معامله خرید یا فروش روی آن انجام دهید. هیچ محدودیتی در تعداد و نوع معاملات همزمانی که در بازار فارکس باز میکنید وجود ندارد.
اشتراک گذاری
تریدرهای حرفهای، هرگز بیخیال هزینههای کوچک نمیشوند.
هزینههای کوچک در طول زمان، تبدیل به مشکلات بزرگ معاملهگران میشوند.