برنامه فارکس نرمافزار یا اپلیکیشنی است که میتوانیم با استفاده از آن، در بازارهای مالی از طریق کامپیوتر یا موبایل به خرید و فروش بپردازیم. در این نرمافزارها میتوانیم نمودارهای تکنیکال، ابزارها و رباتهایی را در اختیار داشته باشیم که به ما کمک میکنند بهترین تحلیلها را در بازار انجام دهیم. هرچه رابط کاربری این نرمافزارها سادهتر باشد، تریدر میتواند با تمرکز بیشتری به کار خود ادامه دهد که این سادگی باعث افزایش تمرکز و در نهایت سودآوری معاملهگر خواهد شد. در ادامه مقاله بهترین نرم افزار برای ترید فارکس، چند مورد از معروفترین و محبوبترین برنامههای مالی که به ایرانیان هم خدمات ارائه میدهند را معرفی و بررسی خواهیم کرد.
- حسین حیدری
- بدون دیدگاه
5/5 – (2 امتیاز)
5/5 – (2 امتیاز)
بهترین نرم افزار برای ترید فارکس چیست؟
در بازارهای مالی، نرمافزارها و ابزارهای زیادی وجود دارند که معاملهگران میتوانند از آنها برای اجرای معاملات خود استفاده کنند. این نرمافزارها با ارائه خدمات متنوع، از تحلیل تکنیکال گرفته تا مدیریت معاملات، به کاربران کمک میکنند تا عملکرد بهتری داشته باشند. استفاده از بهترین نرم افزار برای ترید فارکس میتواند تاثیر زیادی بر کیفیت تصمیمگیریها و در نهایت بازدهی معاملات داشته باشد. در ادامه مقاله، به بررسی ویژگیها و معرفی بهترین نرمافزارهای ترید فارکس خواهیم پرداخت.
فهرست مطالب
نرم افزار متاتریدر 4 (4 MetaTrader)
نرمافزار متاتریدر در بازارهای مالی در دو نسخه 4 و 5 ارائه شده است. اما با توجه به اینکه متاتریدر نسخه 4 سادهتر و قدیمیتر است، معاملهگران قدیمی راحتتر میتوانند از آن استفاده کنند. با استفاده از متاتریدر 4 میتوانید به تمامی امکانات و ابزارهای این نرمافزار دست پیدا کنید و تحلیل بازار را به راحتی انجام دهید. برخی از امکانات متاتریدر 4 شامل ارائه دادههای مالی به صورت چارت تکنیکال، اندیکاتورهای مالی، هشدار معاملاتی، قابلیت برنامهنویسی برای ربات، ثبت خرید و فروش و… است. اگر به تازگی وارد بازار فارکس شده اید و از پلتفرم های معاملاتی چیزی نمی دانید پیشنهاد می کنم مقاله متاتریدر چیست را مطالعه کنید.
یکی از مهمترین مزایای متاتریدر 4 پشتیبانی تمامی بروکرها از این نرمافزار است. اکثر بروکرها به دلیل سابقه طولانی و درخشان متاتریدر 4، این نسخه را به عنوان یکی از پلتفرمهای ثابت خود استفاده میکنند. اگر می خواهید بدانید دقیقا چه بروکرهایی از MT4 استفاده می کنند مقاله چه بروکرهایی پلتفرم معاملاتی متاتریدر 4 (MT4) را دارند؟ را مطالعه کنید.
مزایا و معایب نرم افزار متاتریدر 4
متاترید 4 نسخه معروف نرم افزار MetaTrader، می باشد که نقاط ضعف و قوت خاص خودش را دارد در ادامه مزایا و معایب این پلتفرم معاملاتی را بررسی می کنیم:
مزایا نرم افزار متاتریدر 4
مزایا نرم افزار متاتریدر 4 عبارتند از:
- رابط کاربری ساده؛
- قابلیت شخصیسازی؛
- ابزارهای متنوع برای تحلیل تکنیکال؛
- پشتیبانی از رباتهای معاملهگری؛
- پشتیبانی توسط اکثر بروکرها.
در ادامه معایب پلتفرم MT4 را بررسی می کنیم:
معایب نرم افزار متاتریدر 4
معایب این پلتفرم نیز شامل موارد زیر است:
- پشتیبانی محدود از داراییهای قابل معامله؛
- فناوری قدیمی؛
- عدم پشتیبانی از قابلیت هجینگ.
شما میتوانید به صورت رایگان از متاتریدر 4 در سه نسخه ویندوز، اندروید و iOS استفاده کنید.
نرم افزار متاتریدر 5 (5 MetaTrader)
نرمافزار متاتریدر 5 در سال 2010 با تفاوتهایی نسبت به نسخه قبلی خود ایجاد شد. در این نسخه شکل و شمایل برنامه به صورت کامل تغییر کرد و یک نرمافزار مدرن ارائه شد. اما با توجه به تغییرات اساسی، تریدرهای قدیمی همچنان از نسخه قبلی استفاده میکنند، چون هنوز نتوانستهاند با نسخه جدید ارتباط برقرار کنند.
یکی از مهمترین تفاوتهای نسخه 5 با 4 متاتریدر، زبان و امکانات برنامهنویسی آن است. در این نسخه برنامهنویسان، امکانات بیشتری برای نوشتن ابزارهای مالی دارند و عملکرد مناسبتری ارائه میدهند. روش دانلود و استفاده از متاتریدر5 برای هریک از بروکر ها متفاوت است. برای مثال به منظور دانلود متاتریدر 5 (MT5) آلپاری برای ویندوزابتدا باید وارد سایت آلپاری شده و متاترید 5 را انتخاب کنید و سپس گزینه ویندوز را انتخاب کرده و فایل زیپ شده را باز کرده و سپس پلتفرم معاملاتی متاتریدر 5 را نصب کنید.
مزایا و معایب متاتریدر 5
MT5 نسخه پیشرفتهتر متاتریدر 4 میباشد که امکانات بیشتری را در اختیار تریدرها قرار می دهد. در ادامه مزایا و معایب این پلتفرم را بررسی می کنیم:
مزایا متاتریدر 5
مزایا متاتریدر 5 عبارتند از:
- نرمافزار بسیار جامع؛
- پشتیبانی از بازارهای مختلف مالی؛
- عملکرد بهتر نسبت به متاتریدر 4؛
- ابزارهای پیشرفته تحلیل تکنیکال.
در ادامه معایب متاتریدر 5 را بررسی خواهیم کرد.
معایب متاتریدر 5
معایب متاتریدر5 عبارتند از:
- محبوبیت کمتر؛
- جامعه کاربری کوچکتر نسبت به متاتریدر 4؛
- پیچیدگی و دشواری در استفاده.
همانند نسخه قبلی، در متاتریدر 5 را هم میتوانید به صورت رایگان برای کامپیوتر و دستگاههای با سیستم عامل ویندوز، اندروید و iOS استفاده کنید.
نرم افزار فارکس نینجا تریدر (NinjaTrader)
نرمافزار نینجا تریدر یکی از قدیمیترین نرمافزارهای بازارهای مالی است که در سال 2003 ساخته شد. در واقع این نرمافزار دو سال زودتر از متاتریدر منتشر شد.
یکی از نکات مهم نینجاتریدر این است که برای استفاده از آن نیاز به خرید اشتراک میباشد که همین امر باعث شده از محبوبیت آن کم شود. البته شرکت سازنده نسخه رایگان آن را هم ارائه داده است که امکانات کمی دارد.
مزایا و معایب نرم افزار نینجا تریدر
در ادامه به مزایا نرم افزار نینجا تریدر می پردازیم:
مزایا نرم افزار نینجا تریدر
مزایا نرم افزار نینجا تریدر عبارتند از:
- امکان شبیهسازی معاملات؛
- قابل استفاده در رایانه و موبایل؛
- بدون حداقل واریزی.
معایب نرم افزار نینجا تریدر
بخشی از معایب نرم افزار نینجا تریدر نیز شامل موارد زیر است:
- کارمزدهای زیاد؛
- نیاز به خرید اشتراک؛
- گزینههای محدود برای ترید و سرمایهگذاری.
این نرم افزار را میتوانید برای نسخه اندروید و ویندوز و iOS استفاده کنید.
برنامههای زیادی در بازارهای مالی برای ترید وجود دارد که ما باید با توجه به سبک کاری خود آنها را انتخاب کنیم. اگر تریدری هستیم که نیاز به برنامهنویسی داریم، میتوانیم از متاتریدر 5 استفاده کنیم و اگر نیاز به سادگی و دسترسی راحت داریم، باید متاتریدر 4 را انتخاب کنیم.
نرم افزار سی تریدر (cTrader)
نرمافزار سی تریدر در بازارهای مالی تجربه و قدمت کمتری نسبت به نینجا تریدر و متاتریدر دارد، اما با توجه به امکانات موجود، توانسته با قدمت کم خود، مخاطبان زیادی را جذب کند. این نرمافزار توسط شرکت اسپات ور سیستمز در سال 2011 میلادی به بازارهای مالی معرفی شد.
یکی از مهمترین ویژگیهای سی تریدر، سرعت بسیار بالا در اجرای معاملات است که باعث جذب طرفداران بسیاری شده است. از بروکر های مطرحی که پلتفرم سی تریدر را ارائه می دهد لایت فارکس می باشد. سی تریدر لایت فایننس در بین معامله گران مرسوم می باشد.
مزایا و معایب نرم افزار سی تریدر
برخی از مزایای نرمافزار سی تریدر عبارتند از:
- نمودارهای پیشرفته؛
- پشتیبانی از معاملات خودکار؛
- شخصیسازی رابط کاربری؛
- امکان نمایش عمق بازار.
در ادامه به برخی از معایب این نرم افزار هم میپردازیم.
- پشتیبانی محدود توسط بروکرها؛
- رابط کاربری پیچیده؛
- پشتیبانی محدود.
برای استفاده از این نرمافزار میتوانید از سه نسخه اندروید، ویندوز و iOS استفاده کنید. همچنین به صورت وب نیز قابل استفاده است.
نرم افزار تریدینگ ویو (TradingView)
یکی از معروفترین و محبوبترین پلتفرمهای بازارهای مالی، نرمافزار تریدینگ ویو است که امکانات بسیار زیادی را در اختیار کاربران قرار میدهد.
در این نرمافزار میتوانید از چارتهای تکنیکالی و ابزارهای موجود برای تحلیل بازار استفاده کنید. همچنین میتوانید تریدینگ ویو را به بروکر خود متصل کرده و به صورت مستقیم در آن معامله کنید.
مزایا و معایب نرم افزار تریدینگ ویو
برخی از مزایای نرمافزار تریدینگ ویو عبارتند از:
- سرعت و قدرت بالا؛
- پشتیبانی از اندیکاتورهای مختلف؛
- رابط کاربری مناسب.
برخی از معایب نرمافزار تریدینگ ویو عبارتند از:
- محدودیت در نسخه رایگان؛
- پشتیبانی محدود از بروکرها.
برای استفاده از تریدینگ ویو میتوانید از نسخههای اندروید و ویندوز استفاده کنید. همچنین این پلتفرم به صورت وب نیز قابل دسترسی است. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره ترید در تریدینگ ویو مقاله چگونه در تریدینگ ویو ترید کنیم؟ را مطالعه کنید.
آنچه در مقاله بهترین برنامه برای ترید خواندیم:
در مقاله بهترین برنامه برای ترید فهمیدیم که برنامه ترید چیست و چه قابلیتهایی در بازارهای مالی دارد. همچنین سه تا از بهترین برنامهها برای ترید در بازار فارکس را معرفی و بررسی کردیم و به مزایا و معایب هرکدام پرداختیم.
اشتراک گذاری
سوالات متداول
چه ویژگیهایی برای انتخاب یک برنامه ترید مناسب است؟
رابط کاربری ساده، ابزارهای تحلیل تکنیکال متنوع، و پشتیبانی از رباتهای معاملهگری.
چرا انتخاب برنامه ترید مناسب اهمیت دارد؟
انتخاب برنامه نامناسب ممکن است به حساب مالی آسیب جدی وارد کند.
چرا برخی معاملهگران هنوز از متاتریدر 4 استفاده میکنند؟
به دلیل سادهتر و قدیمیتر بودن آن، معاملهگران قدیمی راحتتر از آن استفاده میکنند.
تریدرهای حرفهای، هرگز بیخیال هزینههای کوچک نمیشوند.
هزینههای کوچک در طول زمان، تبدیل به مشکلات بزرگ معاملهگران میشوند.