با توجه به شرایط کنونی ایران و افزایش محبوبیت ترید در بازارهای جهانی، بسیاری از افراد به فعالیت در این بازارها روی آوردهاند. این موضوع باعث شده است که افراد زیادی درگیر سوالاتی درباره قانونی بودن ترید در ایران شوند. در این مقاله، تلاش خواهیم کرد تا بخشی از این دغدغهها را برطرف کنیم. بنابراین تا پایان مقاله با ما همراه باشید تا بفهمیم آیا ترید در ایران قانونی است؟
آیا ترید در ایران قانونی است؟ + دلایل غیرقانونی بودن ترید در ایران
- حسین حیدری
- بدون نظر
5/5 – (4 امتیاز)
5/5 – (4 امتیاز)
فهرست مطالب
وضعیت ترید در ایران
در دهههای اخیر، محبوبیت بازارهای جهانی مانند فارکس افزایش یافته و بسیاری از کشورها این بازارها را به رسمیت شناخته و فعالیت در آنها را به عنوان یک شغل رسمی پذیرفتهاند. اما در ایران به دلیل نبود قوانین مشخص و ابهام در این زمینه، تریدرها با چالشهای زیادی روبرو هستند.
با توجه به قوانین مبهم، ترید در بازارهای مالی در ایران به طور کلی غیرقانونی است. اگرچه قوانین مشخصی برای این بازار وضع نشده، اما در سال ۱۳۹۰ سازمان بورس برای جلوگیری از افزایش شرکتهای هرمی، بازار فارکس را غیرقانونی اعلام کرد.
با این حال، کارشناسان این حوزه معتقدند که نباید ماهیت کلی این بازار را به دلیل سوءاستفاده برخی شرکتها زیر سوال برد. بازار فارکس یک بازار جهانی برای مبادلات ارزی است که در بسیاری از کشورها به عنوان یک شغل رسمی شناخته میشود.
توجه داشته باشید که تعداد زیادی از معاملهگران بازار فارکس به دلیل بیتوجهی به هزینههای معاملات خود، متحمل ضرر میشوند. اگرچه به راحتی قابل پیشگیری و حتی روشی برای درآمدزایی است. برای اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید.
دلایل غیر قانونی بودن ترید در ایران
دلایلی که برای ممنوعیت بازارهای جهانی در ایران ذکر شده بود، با توجه به گسترش این بازار در کشور عزیزمان ایران، در حال حاضر برطرف شدهاند. با این حال، غیرقانونی بودن بازارهای جهانی همچنان به قوت خود باقی است. امیدواریم با توجه به رشد این بازار، قوانین قدیمی و منسوخشده، مورد بازنگری قرار گیرند. در ادامه به بررسی دلایل ممنوعیت ترید در بازارهای جهانی میپردازیم:
دلایل عدم امکان اعتبارسنجی مناسب کارگزاریها و کلاهبرداری برخی از آنها عبارتند از:
- لوریج یا وامی که بروکر به تریدرها میدهد؛
- خروج یکطرفه ارز از کشور؛
- ضرر و زیان تریدرهای ایرانی؛
- نبود کارگزار معتبر در ایران؛
- احتمال کمتر پیروزی ایرانیها در مقابل تریدرهای خارجی؛
- فعالیت حرفهای تریدرهای کشورهای دیگر؛
- ربا بودن معاملات بازار فارکس؛
- عدم انجام تبادلات ارزی به صورت واقعی.
موارد بالا بخشی از دلایل غیرقانونی کردن بازار جهانی (فارکس) توسط سازمان بورس بوده که در ادامه به بررسی چند مورد مهم آنها خواهیم پرداخت.
ترید در بازارهای جهانی توسط سازمان بورس در سال 1390 به دلایلی مانند افزایش شرکتهای هرمی، خروج یکطرفه ارز از کشور، ضرر و زیان تریدرهای ایرانی، نبود کارگزار معتبر در ایران و ربا بودن معاملات بازار فارکس و… در ایران غیرقانونی اعلام شد.
لوریج کارگزار به تریدرها
تریدرها برای افزایش سودآوری خود میتوانند از بروکرها اعتبار دریافت کنند. این اعتبار، که با بهره همراه است، باعث میشد این کار غیرقانونی به نظر برسد. اما امروزه با گسترش بازار، این مشکل رفع شده است، زیرا شرکتهای تامین سرمایه به تریدرهای حرفهای ایرانی سرمایه اختصاص میدهند تا با آن به معاملهگری بپردازند. در این روش، تریدر و شرکت تامین سرمایه، در سود و زیان شریک میشوند. به این ترتیب، مشکل کمبود سرمایه برای تریدرها حل شده و دیگر نیازی به دریافت اعتبار از کارگزار نیست. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد لوریج کارگزارها مقاله چه بروکرهایی بیشترین لوریج را دارند؟ را مطالعه کنید.
ضرر و زیان تریدر ایرانی
در گذشته، به دلیل نبود آموزشهای صحیح و آگاهی کافی در میان سرمایهگذاران، تعداد زیادی از افراد متحمل ضررهای مالی میشدند. اما امروزه با افزایش فعالیت در این بازار و ارائه آموزشهای بهروز توسط بهترین اساتید دنیا که در ایران ترجمه شدهاند، سطح علمی و آگاهی تریدرهای ایرانی بهبود یافته است. یکی از روش جلوگیری از ضرر و زیان استفاده از ماشین حساب محاسبه سود و ضرر می باشد.
توجه کنید بازار فارکس نیز همانند سایر کسبوکارها، دارای سود و زیان است، اما با آموزش متدهای روز و تمرین، میتوان درصد سودآوری را افزایش داد. این امر به لطف گسترش اینترنت و فضای مجازی در ایران محقق شده است. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد ضرر و زیان در ترید می توانید مقاله چرا در ترید ضرر میکنیم را مطالعه کنید.
احتمال کمتر پیروزی ایرانی ها مقابل تریدر های خارجی
در سال های نه چندان دور، به دلیل نبود زیرساختهای مناسب مانند سرعت پایین اینترنت، تریدرهای ایرانی برای فعالیت در بازارهای جهانی با مشکلات زیادی مواجه بودند و حتی ممکن بود در حین انجام معاملات، اینترنت برای چند ساعت قطع شود. اما امروزه با گسترش زیرساختها و اینترنت فیبر نوری در ایران، مشکلات اینترنت و زیرساختهای فنی به طور کامل برطرف شده است.
نبود کارگزار معتبر در ایران
یکی از بزرگترین مشکلاتی که تریدرهای ایرانی همچنان با آن مواجه هستند، نبود کارگزار معتبر در ایران است. اکثر بروکرهایی معتبر جهانی به دلیل تحریمهای آمریکا علیه ایران نمیتوانند در ایران شعبهای داشته باشند.
با این حال، برخی کارگزارها با داشتن رگولاتوری مناسب به ایرانیها خدمات مالی ارائه میدهند. این کارگزاریها شعب اصلی خود را در خارج از ایران دارند و در داخل ایران شعبهای ندارند، اما با توجه به تجربه و سابقه برخی از این بروکرها میتوان به آنها اعتماد کرد. برخی از این کارگزارها حتی سرمایه مخاطبانشان را نیز بیمه کردهاند. اگر در مورد بهترین کارگزاری های ایرانی اطلاعات کافی ندارید پیشنهاد می کنیم مقاله بهترین بروکر فارکس برای ایرانیان را مطالعه کنید.
آنچه در مقاله آیا ترید در ایران قانونی است خواندیم:
در مقاله آیا ترید در ایران قانونی است به این نکته اشاره شد که در سال ۱۳۹۰، بازار جهانی فارکس به دلیل وجود شرکتهای هرمی غیرقانونی اعلام شد، اما تاکنون قانون محکمی برای آن صادر نشده است. همچنین به دلایل غیرقانونی بودن این بازار پرداخته شد و توضیح داده شد که بسیاری از این دلایل با توجه به گسترش بازار مالی در ایران رفع شدهاند، هرچند که این قوانین همچنان پابرجا هستند.
اشتراک گذاری
سوالات متداول
آیا ترید در ایران قانونی است؟
خیر، به طور کلی ترید در بازارهای جهانی در ایران غیرقانونی است. در سال 1390، سازمان بورس برای جلوگیری از افزایش شرکتهای هرمی، بازار فارکس را غیرقانونی اعلام کرد.
چرا ترید در ایران غیرقانونی است؟
دلایل متعددی برای این ممنوعیت وجود دارد، از جمله خروج یکطرفه ارز از کشور، ضرر و زیان تریدرهای ایرانی، نبود کارگزار معتبر در ایران و ربوی بودن معاملات بازار فارکس.
آیا تحریمها بر فعالیت تریدرهای ایرانی تاثیر میگذارد؟
بله، تحریمها میتواند بر فعالیت تریدرهای ایرانی تاثیر بگذارد، به ویژه در دسترسی به کارگزاران معتبر و انتقالات مالی بینالمللی.
تریدرهای حرفهای، هرگز بیخیال هزینههای کوچک نمیشوند.
هزینههای کوچک در طول زمان، تبدیل به مشکلات بزرگ معاملهگران میشوند.