5/5 - (2 امتیاز)

متاتریدر چیست؟ آموزش گام به گام متاترید

از اولین روزهایی که وارد بازار فارکس شوید، احتمالاً نام متاتریدر (MetaTrader) را خواهید شنید. متاتریدر یک پلتفرم یا همان نرم افزار معاملاتی است که تقریباً می‌توان عنوان محبوب‌ترین و پرکاربردترین نرم‌افزار جهان را به او اختصاص داد. ما در این مقاله قصد داریم تا صفر تا صد پلتفرم متاتریدر را به شما معرفی کنیم تا بیشتر با آن آشنا شوید.

متاتریدر چیست؟

نرم افزار متاتریدر چیست؟

نرم افزار متاتریدر یک پلتفرم معاملاتی است که دارای دو نسخه MT4 و MT5 است. این نرم افزار رابط اصلی ارتباط کاربران با بازارهای مالی است و هر تریدری که در یک بروکر ثبت نام می‌کند، نام کاربری و رمز عبوری دریافت خواهد کرد که با وارد کردن آن در متاتریدر می‌تواند به بازارهای مالی متصل شود. نرم افزار متاتریدر ساخته شرکت MQL است و هم اکنون چند صد میلیون کاربر بازارهای مالی در جهان از آن استفاده می‌کنند.

توجه داشته باشید که تعداد زیادی از معامله‌گران بازار فارکس به دلیل بی‌توجهی به هزینه‌های معاملات خود، متحمل ضرر می‌شوند. اگرچه به راحتی قابل پیشگیری و حتی روشی برای درآمدزایی است. برای اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید.

متاتریذر چیست
نرم افزار متاتریدر یک پلتفرم معاملاتی است که دارای دو نسخه MT4 و MT5 است.

متاتریدر امروزه در نسخه‌های مختلفی مانند ویندوز، لینوکس، اندروید، iOS و حتی نسخه بدون نیاز به نصب و تحت وب در جهان منتشر شده است تا کاربران بتوانند بر اساس نیازشان از آن استفاده کنند. همچنین متاتریدر دارای نسخه Multi Terminal است که در آن یک کاربر می‌توانند هم‌زمان چندین حساب معاملاتی مختلف را بالا آورده و همگی آن‌ها را کنترل نماید و نیازی به نصب چند نسخه متاتریدر برای مدیریت حساب‌هایش نباشد.

MT4 چیست؟

ام تی فور یا MT4 نسخه 4 نرم افزار متاتریدر است که اولین بار در سال 2005 به بازار عرضه شد و محبوبیت بسیار بالایی کسب کرد تا جایی که بعد از انتظار متاتریدر 5 در سال 2013 باز هم معامله‌گران و کارگزاری‌ها ترجیح می‌دهند از نسخه 4 این پلتفرم استفاده کنند. البته اولین نسخه این نرم افزار در حدود سال 2002 به‌صورت آزمایشی توسط شرکت MetaQuotes بیرون آمده بود و تا سال 2005 که نسخه رسمی 4 منتشر شد، بسیاری از برنامه‌نویسان سعی در توسعه آن داشتند و تاثیر فراوانی روی پیشرفت متاتریدر 4 گذاشتند.

ویژگی‌های متاتریدر 4

شاید در لحظه اولی که متاتریدر 4 را مشاهده کنید، پلتفرم چندان دلچسبی در قرن جدید نباشد، اما بعد از مدت کمی کار با این پلتفرم خواهید فهمید که چرا بزرگ‌ترین معامله‌گران جهان از آن استفاده می‌کنند. شرکت MQL در ساخت متاتریدر از بهترین فناوری‌های روز جهان استفاده کرده تا بتواند یک نرم افزار کاملاً سبک، سریع و کاربردی در اختیار معامله‌گران قرار دهد. اگر بخواهیم فقط برخی از ویژگی‌های متاتریدر 4 را برای شما معرفی کنیم به موارد زیر خواهیم رسید که خواندن آن خالی از لطف نیست:

  • ارائه 9 تایم فریم زمانی؛
  • امکان استفاده از 30 شاخص تکنیکال به صورت هم‌زمان؛
  • امکان استفاده از 23 اکسپرت همزمان؛
  • 4 مدل پندینگ اوردر؛
  • امکان استفاده از 2 استاپ اوردر و تریلینگ استاپ؛
  • امکان کپی تریدینگ؛
  • امکان سیگنال تریدینگ؛
  • دارای بیش از 1700 اندیکاتور طراحی شده آماده؛
  • کد باز برای برنامه‌نویسی؛
  • استراتژی تستر؛
  • کتابخانه رایگان؛
  • آلارم‌های خبری و دستی.

از آنجا که سالیان سال است از ارائه متاتریدر می‌گذرد، در این مدت به دلیل باز بودن کد نرم افزار، توسعه‌دهندگان زیادی توانسته‌اند صدها هزار ابزار جانبی برای این نرم افزار بسازند که همین مسئله سبب شده تا هیچ پلتفرمی به اندازه متاتریدر 4 دارای ابزارهای کمکی و جانبی کاربردی نباشد که همین یک نکته، بزرگ‌ترین مزیت برای متاتریدر 4 محسوب می‌شود.

MT5 چیست؟

همانطور که احتمالا تا الان دیگر متوجه شده‌اید، MT5 نیز به نسخه 5 این پلتفرم گفته می‌شود که در سال 2010 منتشر شد، علی‌رغم تفاوت‌های کمی که در ساختار کلی این دو پلتفرم وجود دارد؛ اما عمده مسئله‌ای که در متاتریدر 5 تغییر کرد گسترش بیشتر بخش توسعه و برنامه‌نویسی بود که کار کدنویسان را به شدت ساده‌تر و دقیق‌تر کرده است. برای شناخت تفاوت بین این دو پلتفرم ادامه مطلب را بخوانید.

تفاوت‌های متاتریدر 4 و 5

حدود 5 سال پس از عرضه نسخه متاتریدر 4 بود که در سال 2010 شرکت MQL نسخه متاتریدر 5 را با رفع مشکلات نسخه قبلی منتشر کرد. اولین چیزی که در تفاوت این دو نسخه به چشم می‌خورد این بود که متاتریدر 5 دارای نسخه 32 و 64 بیتی نیز بود، چیزی که در متاتریدر 4 وجود نداشت.

متاتریدر 4 در برابر متاتریدر 5
بروکر متاتریدر 4 با اینکه قدیمی تر از متاتریدر 5 است ولی محبوبتر است.

همچنین استقبال کاربران و برنامه‌نویسان برای متاتریدر 4 سبب شد تا در نسخه متاتریدر 5 شرکت تغییرات گسترده‌ای در زبان برنامه‌نویسی و اجازه اجرای زبان‌های مختلف ایجاد کند. در نهایت هم مسئله نوشتن ربات، اندیکاتور و اکسپرت مرتفع‌تر شد و هم مسائل مربوط به بک تست و فوروارد تست گرفتن در ربات‌ها بسیار دقیق‌تر و نزدیک‌تر به واقعیت شدند. به طور کلی هر چند نسخه متاتریدر 5 بسیار بهتر و پیشرفته‌تر از متاتریدر 4 است اما به دلیل سال‌ها کد نویسی و توسعه که معامله‌گران روی متاتریدر 4 انجام داده‌اند، هنوز محبوبیت این نسخه قدیمی بالاتر است. برای اینکه بتوانید به تفاوت‌های این دو نسخه پی ببرید لطفاً به جدول زیر نگاه کنید:

مشخصات

متاتریدر 4

متاتریدر 5

بازارها

فارکس

فارکس، سهام، آتی، اوراق قرضه، اختیار معامله

مدل اجراها

اجرا در صورت درخواست، اجرا توسط بازار، اجرای فوری

اجرا در صورت درخواست، اجرا توسط بازار، اجرای فوری، اجرای مبادله

سفارشات

سفارشات توقف خرید/فروش، سفارشات محدود خرید/فروش

سفارش‌های توقف خرید/فروش، سفارش‌های محدود خرید/فروش، سفارش‌های توقف محدود خرید/فروش

چارچوب زمان

9

21

اشیاء گرافیکی

31

44

شاخص‌های فنی

30

38

تقویم اقتصادی

خیر

خیر

چت انجمن

خیر

دارد

مدیریت ریسک

هجینگ

هجینگ و نتینگ

تستر استراتژی

تستر استراتژی تک رشته‌ای

تستر استراتژی چند رشته‌ای

زبان برنامه نویسی

MQL4

MQL5

به طور کلی اگر یک تریدر تازه‌کار هستید و نیازی ندارید که از ابزارهای پیچیده برای معاملات خود استفاده کنید، قطعاً شروع کار با متاتریدر 4 برای شما بسیار ساده‌تر خواهد بود.

آموزش گام به گام و تصویری متاتریدر

حالا بهتر است کمی بیشتر با بخش‌های مختلف متاتریدر آشنا شویم و به صورت مختصر یاد بگیریم که در هر بخش چه کارهایی با نرم افزار متاتریدر می‌توان انجام داد. همان‌طور که در تصویر زیر می‌بینید کلیت نرم افزار متاتریدر 4 به شکل زیر است.

متاتریدر
در این قسمت متاتریدر به تمامی امکانات این پلتفرم دسترسی خواهید داشت.

در اینجا شما چهار بخش اصلی را مشاهده می‌کنید، منوی بالا که برخی از موارد مهم آن را توضیح خواهیم داد. یک منو در سمت چپ تصویر که شامل نمادها و سایر ابزارهای معاملاتی است، تصویر چارت معاملاتی وسط تصویر و در نهایت یک نوی در زیر که مربوط به سوابق و معاملات است.

مارکت واچ متاتریدر
Market Watch تمام ابزارهای مختلفی را که می‌توانید معامله کنید.

Market Watch تمام ابزارهای مختلفی را که می‌توانید معامله کنید از جمله جفت ارز، شاخص‌ها، فلزات گران‌بها و انرژی‌ها را نمایش می‌دهد و نماد ابزار را در کنار قیمت‌های پیشنهادی و درخواستی فعلی نمایش می‌دهد.

همچنین برای آموزش معامله در فارکس می‌توانید به مقاله نحوه معامله در فارکس را مطالعه کنید.

متاتریدر یک پلتفرم معاملاتی است که سال 2005 توسط شرکت MetaQuotes به صورت رایگان به بازار عرضه شد، این نرم افزار برای پلتفرم‌های مختلفی چون ویندوز، لینوکس، اندروید، iOS و همچنین نسخه تحت وب طراحی شده است.

با کلیک راست‌بر روی یک نماد خاص، به طیف وسیعی از گزینه‌ها دسترسی خواهید داشت، مانند:

  • سفارش جدید – با این کار یک معامله در ابزار انتخابی باز می‌شود.
  • پنجره نمودار – با این کار نمودار جدیدی از ابزار انتخاب شده باز می‌شود.
  • تیک نمودار – این فعالیت فروش و خرید جفت ارز را نشان می‌دهد.
  • عمق بازار – قیمت پیشنهادی و درخواستی یک ابزار خاص را با بهترین قیمت‌های فعلی (نزدیک‌ترین به بازار) نمایش می‌دهد.
  • مشخصات – این مشخصات قرارداد ابزار، مانند اسپرد، اندازه قرارداد و نرخ سوآپ را نشان می‌دهد.

در بخش منوی سمت چپ یا همان Navigator panel فهرستی کتابخانه شکل و زرد رنگ مشاهده می‌کنید که شامل تمامی ابزارهای مورد نیاز شما در متاتریدر است. همه اندیکاتورهای که نصب هستند یا اینکه نصب می‌کنید، اکسپرت‌های معاملاتی و تمامی ابزار مورد نیازی که برای معامله‌گری احتیاج دارید یا تازه راه‌اندازی کرده‌اید در این بخش خواهد آمد. شما می‌توانید بخش به بخش ابزار مورد نیازتان را از اینجا پیدا کرده و از آن استفاده کنید.

ابزارهای متاتریدر
شما می‌توانید بخش به بخش ابزار مورد نیازتان را از اینجا پیدا کرده و از آن استفاده کنید.

بخش بعدی که در زیر صفحه قرار دارد ترمینال پنل است که تمامی مشخصات معاملات شما را به همراه منوی اضافه‌تر برای دستورات دیگر به نمایش می‌گزارد. در این تپ‌های مختلفی وجود دارد که همه آن‌ها را توضیح خواهیم داد:

قسمت ترمینال متاتریدر
قسمت ترمینال متاتریدر برای بررسی تریدها
  • Trade: در این بخش تمام اطلاعات مربوط به معاملات باز و بسته، در جریان، اکوئیتی، بالانس، مارجین، سود و ضرر و مدیریت معاملات قرار دارد. در صورت علاقه می‌توانید به مقاله اکوییتی چیست؟ مراجعه کنید.
  • Account History: در اینجا لیستی از تمام معاملات انجام شده را جمع‌آوری می‌کند. می‌توانید اطلاعات سود و زیان، اعتبارات، سپرده‌ها و برداشت خود را مشاهده کنید. می‌توانید برای جستجوی بین یک بازه زمانی دلخواه، راست کلیک کنید.
  • News: مهم‌ترین اخبار اقتصادی که قرار است منتشر شود را در این بخش می‌توانید مشاهده کنید.
  • Alerts: اینجا لیستی از هشدارها را نشان می‌دهد و همچنین می‌توانید از این برگه برای تنظیم آلارم استفاده کنید تا زمانی که یک ابزار به قیمت خاصی رسیده است یا از خط روند نشانگر عبور کرده است به شما اطلاع می‌دهد.
  • Mailbox: پیام‌های الکترونیکی که از کارگزاری یا متاتریدر از طریق پلتفرم ارسال می‌کند در این بخش دیده می‌شود
  • Experts: اینجا اطلاعات مربوط به اکسپرت‌های فعال (EA) در حساب شما را نشان می‌دهد. همچنین می‌توانید موقعیت‌هایی را که EA باز یا بسته است مشاهده کنید.
  • Journal: در اینجا ژورنال معاملاتی خود را مشاهده می‌کنید که شامل تمام نکات و جزییات ورود و خروج معاملات و وضعیت کلی استیتمنت کاری شما در یک زمان مشخص است.

البته متاتریدر به طور کلی دارای صدها آپشن و ابزار مختلف دیگری است که نمی‌توان همه آن‌ها را در یک مقاله شرح داد اما مزیت اصلی که متاتریدر را به بهترین پلتفرم معاملاتی در بازار فارکس تبدیل کرده است. این نرم افزار راحت و کاربردی است و سبب می‌شود شما خیلی سریع به ابزار و گزینه‌هایی که برای معاملات خود نیاز دارید مسلط شوید. اگر معامله گر ارز دیجیتال هستید برای فعالسازی نماد بیت کوین در متاتریدر به مقاله فعالسازی نماد بیت کوین در متاتریدر 4 را مطالعه کنید.

آنچه در مقاله متاتریدر چیست خواندیم:

همانطور که در مقاله “متاتریدر چیست” خواندیم MT4/5 مهم‌ترین و پرکاربردترین پلتفرم معاملاتی جهان است که بیشتر معامله‌گران برای اتصال به بازار و معاملات خود از آن استفاده می‌کنند. متاتریدر براساس کد باز زبان MQL طراحی شده و هر شخصی به راحتی می‌تواند آن را بر اساس نیازهای خود گسترش دهد. متاتریدر اولین بار به طور رسمی در سال 2005 به بازارها عرضه شد و تاکنون دو نسخه از آن توسط شرکت MQL منتشر شده است.

تریدرهای حرفه‌ای، هرگز بیخیال هزینه‌های کوچک نمی‌شوند.

هزینه‌های کوچک در طول زمان، تبدیل به مشکلات بزرگ معامله‌گران می‌شوند.

منبع

site one

site two

site Three

فهرست مطالب

مرتضی گودرزیمشاهده نوشته ها

Avatar for مرتضی گودرزی

من از سال 1398 به صورت تخصصی همکاری خود را با بروکرها و مؤسسات آموزشی در حوزه مدیریت مالی و فارکس آغاز کردم. در ابتدای راه مشغول نوشتن محتوای مالی برای شرکت دانیو و شرکت کرادفاندینگ ایران بودم تا اینکه توانستم با تکیه‌بر دانش معامله‌گری و دنیای فارکس وارد گروه تولید محتوای بروکر دلتا اف ایکس شوم. در طول چند سال فعالیت برای بخش آموزشی این بروکر بیش از 500 محتوای آموزشی در زمینه فارکس و ارزهای دیجیتال تولید کردم که در وب‌سایت دلتا اف ایکس و دلتا کالج قرار گرفته است. کتاب های نوشته شده مرتضی گودرزی: کتاب آموزش کامل ورود به فارکس کتاب فارکس برای مبتدیان

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *