شاید زیاد شنیده باشید که میگویند 90 درصد فعالان در فارکس شکست میخورند. این جمله باعث شده که برخی افراد بازارهای مالی را کلاهبرداری بدانند. اما این موضوع دلایل پنهانی دارد که در ادامه مقاله “آیا ترید کلاهبرداری است؟” به طور کامل به آن پرداختهایم. تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
- حسین حیدری
- بدون دیدگاه
5/5 – (3 امتیاز)
5/5 – (3 امتیاز)
کلاهبرداری ترید فارکس
در هر بازاری ممکن است نقص قوانین رخ دهد و بازار فارکس نیز از این قاعده مستثنی نیست، اما اگر بخواهیم کل زیرساخت این بازار را کلاهبرداری بدانیم، کار اشتباهی است. ترید در بازار فارکس یعنی انجام مبادلات جهانی که عدم آگاهی تریدرهای تازهکار، ممکن است آنها را مورد سوءاستفاده افراد سودجو قرار دهد. در ادامه به برخی از این کلاهبرداریها میپردازیم.
فهرست مطالب
پیشنهادات وسوسه کننده
گاهی دیدهایم که در بازارهای مالی، برخی بروکرها تبلیغاتی انجام میدهند که سود قطعی یا درآمد دلاری رایگان را وعده میدهد. باید نگاهی محتاطانه به این نوع تبلیغات داشت، چون هیچ دلیل منطقی برای سود رساندن بروکر به تریدر آن هم بدون هدف وجود ندارد. ممکن است آن بروکر قصد کلاهبرداری داشته باشد یا با تبلیغات دروغین سعی در جذب مشتری کند.
در هر دو صورت، این رفتارها نوعی کلاهبرداری محسوب میشوند.
پرداخت به صورت رمزارز
در برخی از بروکرها و کارگزاریهای جدید و ناآشنا، مشاهده شده که برای شارژ حساب فقط میتوان از طریق بلاکچین و رمزارز اقدام کرد. پرداخت به صورت رمزارز غیرقابل رهگیری است و شما حتی نمیدانید این مبلغ را به چه کسی پرداخت میکنید. اما اگر بروکر علاوه بر رمزارز، گزینههای پرداخت دیگری مثل واریز بانکی یا پیپل را نیز ارائه دهد، میتوان به آن بیشتر اعتماد کرد.
پیامهای شخصی در شبکههای اجتماعی
احتمالاً پیامهای زیادی در تلگرام یا واتساپ دریافت میکنید که اغلب از طرف افراد خارجی به نظر میرسند. در متن این پیامها، تضمین سودهای بدون ریسک داده میشود. شک نکنید که اینها نوعی کلاهبرداری به نام پانزی هستند.
در این نوع کلاهبرداری، پول شما را میگیرند و به دیگری میدهند. هرگاه اکانتی به شما پیام داد و وعده سودهای تضمینی داد، بهترین راه برای جلوگیری از ضرر مالی، بلاک کردن آن حساب است.
بسیاری از مردم فکر میکنند ترید کلاهبرداری است، در حالی که دلایل پنهانی مثل عدم آگاهی، عدم رعایت مدیریت سرمایه و کنترل نکردن احساسات، مهمترین دلایل شکست این افراد در بازار است. این افراد تمایل دارند مشکل و ایراد خود را گردن بازار بیندازند.
آیا ترید فارکس کلاهبرداری است؟
ما در بالا برخی از کلاهبرداریهای ممکن در بازارهای مالی را مطرح کردیم، اما اینکه 90 درصد افراد در این بازار بازنده هستند، به کلاهبرداری مربوط نمیشود و دلایل پنهان دیگری دارد. در ادامه به مهمترین دلایل شکست در بازارهای مالی میپردازیم.
عدم دانش و آگاهی
یکی از مهمترین دلایل شکست تریدرها در بازارهای مالی، نبود دانش و آگاهی کافی است. اکثر معاملهگران در اوایل فعالیت خود با دیدن آموزشهای ناکافی، به توهم دچار میشوند و فکر میکنند با دیدن چند ویدیو میتوانند به سرعت در این بازارها بازدهی داشته باشند. اما واقعیت این است که بزرگترین بازندههای بازار افرادی هستند که بدون عمل کافی وارد بازار میشوند. این سرمایهگذاران وقتی وارد بازار میشوند و نمیتوانند طبق اصول رفتار کنند و تسلط کافی بر استراتژی خود ندارند، به جای تلاش بیشتر و ساختن استراتژی شخصی، بازار را نوعی کلاهبرداری میدانند و مسئولیت زیان خود را به گردن آن میاندازند.
مدیریت سرمایه اشتباه
یکی از اشتباهات رایج در بازارهای مالی، عدم اجرای درست مدیریت سرمایه است. به عنوان مثال، یک تریدر تازهکار که در حال اجرای یک پوزیشن معاملاتی است، فراموش میکند که در بازارهای مالی هیچ قطعیتی وجود ندارد و ممکن است یک دیدگاه به راحتی منسوخ شود. او به خاطر داشتن دیدگاه صد درصدی نسبت به آن پوزیشن، کل حجم معاملاتی خود را وارد یک معامله میکند. در حالی که باید همیشه ذهنیت بدشانسترین فرد بازار را داشته باشد. وقتی معامله به زیان میرود، به جای قبول اشتباه و بستن معامله، حد ضرر را برمیدارد به امید اینکه قیمت برگردد، اما ناگهان میبیند که حساب معاملاتی به طور کامل از دست رفته و کال مارجین شده است. این نیز یکی از مهمترین دلایل شکست تریدرها در بازارهای مالی است.
عدم کنترل احساسات
یکی دیگر از دلایل مهم شکست در بازارهای مالی، عدم کنترل احساسات در معاملهگری است. تغییرات مداوم احساسات، مثل امید و ناامیدی، میتواند به تصمیمگیریهای نادرست منجر شود. تریدر باید رفتار و احساسات ثابتی داشته باشد تا بتواند بازار را همانگونه که هست ببیند و نه آنگونه که میخواهد. این دیدگاه باعث میشود تریدر با احساسات اقدام به معامله نکند و بهترین تصمیم را در لحظه برای پوزیشنگیری بگیرد. حتی اگر به حکم شرعی فارکس نیز شک دارید توصیه میکنیم مقاله آیا ترید حلال است را مطالعه کنید.
بسیاری از مردم فکر میکنند ترید کلاهبرداری است، در حالی که دلایل پنهانی مثل عدم آگاهی، عدم رعایت مدیریت سرمایه و کنترل نکردن احساسات، مهمترین دلایل شکست این افراد در بازار است. این افراد تمایل دارند مشکل و ایراد خود را گردن بازار بیندازند.
پیشنهاد نویسنده برای ترید فارکس
برای اینکه جزو 90 درصد بازندههای بازارهای مالی نباشید، سعی کنید مدام به دانش خود بیفزایید و با تمرین و تکرار در بازار فارکس، بر خود و استراتژی شخصیتان تسلط بیشتری پیدا کنید. این تجربهها باعث افزایش تسلط شما بر بازار هم میشود و در نهایت منجر به سودآوری و تبدیل شدن شما به یکی از 10 درصد برنده این بازار خواهد شد.
آنچه در مقاله آیا ترید کلاهبرداری است؟ خواندیم:
در مقاله “آیا ترید کلاهبرداری است؟” توضیح دادیم که چگونه ممکن است کلاهبرداریها در این بازار رخ دهند. گفتیم که 90 درصد فعالان بازارهای مالی به خاطر کلاهبرداری بازنده نیستند، بلکه دلایلی مثل عدم آگاهی، مدیریت سرمایه ضعیف و عدم کنترل احساسات باعث شکست آنها میشود. پس با تمرین و تکرار، میتوان جزو 10 درصد برنده این بازار شد.
اشتراک گذاری
سوالات متداول
آیا ترید فارکس کلاهبرداری است؟
خیر، ترید فارکس به خودی خود کلاهبرداری نیست، اما در این بازار ممکن است کلاهبرداریهایی رخ دهد.
چرا 90 درصد فعالان در فارکس شکست میخورند؟
بیشتر فعالان به دلیل عدم دانش کافی، مدیریت ضعیف سرمایه و نداشتن کنترل بر احساسات خود شکست میخورند.
چگونه میتوان از کلاهبرداری در فارکس جلوگیری کرد؟
برای جلوگیری از کلاهبرداری، باید از بروکرهای معتبر استفاده کنید و از تبلیغات وسوسهکننده و پرداختهای غیرقابل رهگیری پرهیز کنید.
تریدرهای حرفهای، هرگز بیخیال هزینههای کوچک نمیشوند.
هزینههای کوچک در طول زمان، تبدیل به مشکلات بزرگ معاملهگران میشوند.