5/5 - (1 امتیاز)

کمیسیون چیست؟

شما برای اتصال به بازار فارکس از طریق کارگزاری‌ها باید به بروکر هزینه‌ای بپردازید. ساختار این هزینه‌های معاملاتی در بروکرها متفاوت است، گاهی این هزینه را از طریق اسپرد از شما گرفته می‌شود و گاهی شما علاوه بر اسپرد باید کمیسیون نیز پرداخت کنید. ما در این مقاله کمیسیون را به صورت کامل برای شما شرح خواهیم داد.

کمیسیون بروکر چیست؟

کمیسیون در فارکس چیست؟

کمیسیون کارمزدی است که بروکر برای اتصال شما به بازار از شما دریافت می‌کند. در حساب‌هایی که اسپرد بالاست، کارگزاری کارمزد را روی همان اسپرد دریافت می‌کند، اما حساب‌هایی که اسپرد کمی را دارند عموما سعی می‌کنند که کمیسیون را نیز به هزینه‌های معاملاتی کاربران اضافه کنند.

همچنین بروکر هایی که اسپرد بالایی دارند باعث حذف کمیسیون می شوند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد کارگذاری های بدون کمیسیون مقاله بروکرهای بدون کمیسیون را مطالعه کنید.

کمیسیون در فارکس چیست؟
کمیسیون کارمزدی است که بروکر برای اتصال شما به بازار از شما دریافت می‌کند.

بروکرها در دریافت کمیسیون در فارکس آزاد هستند و این باعث ایجاد یک بحث رقابتی بین بروکرها می‌شود.

به طور معمول بروکرها از 3 راه کمیسیون دریافت می‌کنند. بعضی از کارگزاری ها اسپرد ثابتی برای معاملات دریافت می‌کنند، برخی دیگر از اسپرد شناور استفاده می‌کنند و سایر بروکرها هم بخشی از اسپرد را به عنوان کمیسیون دریافت می‌کنند

توجه داشته باشید که تعداد زیادی از معامله‌گران بازار فارکس به دلیل بی‌توجهی به هزینه‌های معاملات خود، متحمل ضرر می‌شوند. اگرچه به راحتی قابل پیشگیری و حتی روشی برای درآمدزایی است. برای اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید.

انواع کمیسیون در فارکس

کمیسیون در بازار فارکس به سه دسته زیر تقیسم می شوند:

  1. کمیسیون ثابت (Fixed Commission)؛
  2. کمیسیون درصدی (Percentage Commission)؛
  3. کمیسیون چند سطحی (Tiered Commission).

ناگفته نماند افتتاح حساب بدون کمیسیون برای تریدرها مهم است که می توانند هزینه معاملاتی را به طور قابل توجهی کاهش دهد.

به طور معمول هر یک از بروکر ها به روش خاصی کمیسیون را دریافت می کنند که در ادامه هر کدام را به طور جداگانه بررسی می کنیم:

کمیسیون ثابت (Fixed Commission):

برخی از کارگزاران برای هر معامله کمیسیون ثابتی دریافت می‌کنند. به عنوان مثال، آن‌ها ممکن است 10 دلار به ازای هر لات استاندارد معامله شده، دریافت کنند. این روش شفافیت را فراهم می‌کند و به معامله‌گران اجازه می‌دهد تا هزینه‌های معاملاتی خود را به طور دقیق محاسبه کنند. البته عددی که به عنوان کمیسیون ثابت در یک حساب معاملاتی گفته می‌شود، ممکن است روی هر نماد یا گروه دارایی معاملاتی متفاوت باشد.

کمیسیون درصدی (Percentage Commission):

روش دیگر دریافت کمیسیون درصدی بر اساس ارزش حجم معامله است. به عنوان مثال، یک کارگزار ممکن است 0.1٪ از اندازه معامله‌ای که باز کرده‌اید را به صورت کمیسیون دریافت کند.

کمیسیون چند سطحی (Tiered Commission):

بروکرها همچنین ممکن است ساختارهای کمیسیون سطحی را ارائه دهند که با افزایش حجم معاملات، نرخ کمیسیون کاهش می‌یابد. این امر به معامله‌گران انگیزه می‌دهد تا فعالیت معاملاتی خود را افزایش دهند و می‌تواند برای معامله‌گران با حجم بالا مفید باشد.

کمیسیون نوعی هزینه معاملاتی است که کارگزاری برای اتصال شما به بازار دریافت می‌کند. مدل‌های مختلفی از کمیسیون وجود دارد که مهم‌ترین آن‌ها: کمیسیون ثابت به ازای هر لات معامله یا درصدی از ارزش معامله است.

عوامل تاثیرگذار بر مبلغ کمیسیون

عوامل موثر بر محاسبه کمیسیون فارکس شامل: مدل قیمت‌گذاری کارگزار، جفت ارز معامله‌شده، اندازه معامله و نوع حساب است. مهم است که هنگام انتخاب یک کارگزار و محاسبه هزینه‌های معاملاتی احتمالی خود، این عوامل را به دقت در نظر بگیرید.

به هرحال زمانی که شما یک حساب معاملاتی را باز کنید، در مشخصات آن حساب به صورت کامل میزان کمیسیون و نوع آن نوشته شده است و می‌توانید قبل از ایجاد آن حساب در نظر بگیرید که این حساب و این مدل کمیسیون برای شما مناسب است یا خیر.

نحوه محاسبه کمیسیون در فارکس

معمولاً محاسبه کمیسیون بر اساس حجم معاملات است. اکثر بروکرها به این صورت حساب می‌کنند که مثلاً به ازای هر لات معامله باید 5 دلار کمیسیون پرداخت کنید. البته همان‌طور که گفتیم این عدد می‌تواند پایه باشد و مبلغ کمیسیون در همین حساب در نمادهای مختلف متغیر شود.

یعنی مثلاً در کارگزاری که کمیسیون آن 5 دلار به ازای هر لات است، ممکن است برای نمادهایی مانند CFD ها مبلغ را به 8 دلار افزایش دهد. به طور کلی کارگزاری‌ها بر اساس قدرتشان و هزینه‌های معاملاتی که دارند، یک بالانس بین کمیسیون و اسپرد در حساب‌ها ایجاد می‌کنند و در نهایت میزان کمیسیون معاملاتی را برای هر حساب و هر نماد محاسبه می‌کنند.

آیا می‌شود کمیسیون را پس گرفت؟

همان‌طور که گفته شد کمیسیون یکی از هزینه های معاملاتی در فارکس است که شما به عنوان کارمزد برای اتصال خود به بازار، برای هر معامله باید به کارگزاری پرداخت کنید. اگر تریدری باشید که معاملات زیادی انجام می‌دهید احتمالاً کمیسیون بالایی در طول یک ماه پرداخت می‌کنید. برای اینکه کارگزاری‌ها شما را به معامله تشویق کنند، ساز و کاری به نام دریافت ریبیت ایجاد کرده‌اند که از طریق آن می‌توانید بخش مهمی از کمیسیون خود را پس بگیرید.

برای استفاده از ریبیت باید عضو یک IB طرف قرارداد با بروکرها مانند “ایران ریبیت” شوید، سپس این IB، بین 55 تا 85% هزینه معاملاتی که شامل کمیسیون و اسپرد می‌شود را به صورت پول نقد به شما پس خواهد داد. برای دریافت ریبیت کلیک کنید.

آنچه در مقاله کمیسیون بروکر چیست خواندیم:

کمیسیون نوعی هزینه معاملاتی است که کارگزاری بابت هر معامله در برخی از حساب‌ها که اسپرد آن پایین است، از شما دریافت می‌کنند. کمیسیون جز درآمد بروکرهاست و انواع مختلفی دارد که شامل درصدی، ثابت، لایه‌ای و … است. می‌توان بخش مهمی از کمیسیون را به وسیله عضویت در آی بی، در قالب ریبیت (به صورت پول نقد) پس گرفت.

تریدرهای حرفه‌ای، هرگز بیخیال هزینه‌های کوچک نمی‌شوند.

هزینه‌های کوچک در طول زمان، تبدیل به مشکلات بزرگ معامله‌گران می‌شوند.

سوالات متداول
آیا همه کارگزاری‌ها کمیسیون دارند؟

بروکرها بابت اتصال شما به بازار هزینه دریافت می‌کنند، اما گاهی این هزینه از طریق اسپرد و گاهی از طریق اسپرد و کمیسیون دریافت می‌شود.

کدام حساب‌ها کمیسیون ندارند؟

معمولاً حساب‌های معاملاتی که میزان اسپرد آن‌ها بالا باشد شامل پرداخت کمیسیون نمی‌شوند.

چطور می‌توان کمیسیون را کاهش داد؟

شما می‌توانید با استفاده از سیستم ریبیت، بخشی از کمیسیونی که در طول ماه پرداخت می‌کنید را پس بگیرید تا از این طریق کمیسیون شما کاهش پیدا کند.

منبع

site one

site two

site Three

فهرست مطالب

مرتضی گودرزیمشاهده نوشته ها

Avatar for مرتضی گودرزی

من از سال 1398 به صورت تخصصی همکاری خود را با بروکرها و مؤسسات آموزشی در حوزه مدیریت مالی و فارکس آغاز کردم. در ابتدای راه مشغول نوشتن محتوای مالی برای شرکت دانیو و شرکت کرادفاندینگ ایران بودم تا اینکه توانستم با تکیه‌بر دانش معامله‌گری و دنیای فارکس وارد گروه تولید محتوای بروکر دلتا اف ایکس شوم. در طول چند سال فعالیت برای بخش آموزشی این بروکر بیش از 500 محتوای آموزشی در زمینه فارکس و ارزهای دیجیتال تولید کردم که در وب‌سایت دلتا اف ایکس و دلتا کالج قرار گرفته است. کتاب های نوشته شده مرتضی گودرزی: کتاب آموزش کامل ورود به فارکس کتاب فارکس برای مبتدیان

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *